2014-01-31 23:11:07
Φωτογραφία για Γ. Λιλλήκας: «Δεν μετέφερα ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό»
«Παραπλανητικά και αναληθή» χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πολίτης» και «Ποντίκι» σύμφωνα με τα οποία στην «κατάσταση εκροών» που παρέδωσε η Κεντρική Τράπεζα στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής, περιλαμβάνεται και το δικό του όνομα.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της Συμμαχίας, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές επιστρατεύονται τα ίδια όπλα: η λάσπη και το ψέμα. Κάποιοι συνεχίζουν να εξοφλούν προεκλογικά γραμμάτια».

«Διαψεύδω κατηγορηματικά το δημοσίευμα. Όση αλήθεια είχε το προεκλογικό δημοσίευμα της ανύπαρκτης δημοσιογράφου του «Πολίτη» Αναστασίας Πέτρου για αγορά μετοχών αξίας 183 εκ. δολαρίων από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άλλη τόση αλήθεια έχουν και τα σημερινά δημοσιεύματα», είπε.

Ξεκαθάρισε ότι «ούτε από τον λογαριασμό του Εκλογικού Επιτελείου ούτε από τον οικογενειακό μας λογαριασμό στάληκαν λεφτά στο εξωτερικό. Ούτε ένα ευρώ. Ο οικογενειακός μας λογαριασμός «κουρεύτηκε» όπως και όλων των άλλων ανυποψίαστων πολιτών. Διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι ούτε ο Πρόεδρος ούτε οποιασδήποτε άλλος με πληροφόρησε ότι θα γινόταν το κούρεμα».


Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «η διαρροή της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης μπορεί να έγινε μόνο από δύο πηγές, την Κεντρική Τράπεζα και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών».

Πρόσθεσε ότι «προκάλεσα και προκαλώ, για μια ακόμη φορά, την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να δώσει στη δημοσιότητα όλους τους λογαριασμούς που έχει στη διάθεση της για όσους έκαναν ασυνήθιστη μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα. Να πάψει να προστατεύει για μήνες αυτούς που ήξεραν και απέφυγαν το «κούρεμα». Αντί επιλεκτικών και διαστρεβλωμένων διαρροών ας δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Να κρίνουν οι πολίτες».

Είπε, επίσης, ότι με επιστολή του στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, « τον εξουσιοδότησα και του ζητώ να δημοσιοποιήσει την οποία εξαγωγή συναλλάγματος πραγματοποίησε το Εκλογικό Επιτελείο και η οικογένεια μου κατά τον μήνα Μάρτιο. Αν δεν το πράξει θα θεωρήσω ότι η διαρροή παραπληροφόρησης έγινε από την ίδια.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας έδωσε επίσης στη δημοσιότητα την αναλυτική κατάσταση των λογαριασμών της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου «για αποκατάσταση της αλήθειας».

Όπως είπε, «από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 27 Μαρτίου από το λογαριασμό του Εκλογικού Επιτελείου στη Λαϊκή Τράπεζα (αρ. 003-11-035612) έχουν πληρωθεί σε διάφορους πιστωτές της προεκλογικής εκστρατείας ποσά συνολικού ύψους 362977,63 ευρώ».

Ανέφερε ότι «το ποσό των 350.000 ευρώ πληρώθηκε στη διαφημιστική εταιρεία MARKETWAY για το κόστος της διαφημιστικής εκστρατείας, στις 6 Μαρτίου. Το ποσό αυτό κατατέθηκε στο λογαριασμό της εταιρείας στην Τράπεζα Κύπρου στις 8 Μαρτίου. Το ποσό αυτό ‘κουρεύτηκε’ από την Τράπεζα Κύπρου».

«Αυτοί που γνώριζαν για το ‘Κούρεμα’ έβγαλαν τα λεφτά τους εκτός Κύπρου. Αυτοί, επειδή έχουν πλάτες, παραμένουν ‘άγνωστοι’ γιατί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής συνεχίζει να κρατεί κρυμμένη τη λίστα», πρόσθεσε.

Επειδή, συνέχισε, « κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να πλήττουν την αξιοπρέπεια ανθρώπων χώρες να λογοδοτούν, η υπόθεση ανατέθηκε στον Νομικό μου σύμβουλο για τα περαιτέρω».

«Ελπίζω σύντομα να εκδικαστούν και οι αγωγές λιβελλου για τη λασπολογία της προεκλογικής περιόδου. Έχω εμπιστοσύνη στην Κυπριακή Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.
ikypros.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΦΩΤΟ-Ο αόρατος άνθρωπος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΦΩΤΟ-Ο αόρατος άνθρωπος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ