2014-02-01 17:50:33
Φωτογραφία για Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ επί του Λεβαδειακού
Μετά από τέσσερις σερί ήττες ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες μετά το 2-1 επί του Λεβαδειακού στα Γιάννενα.

Όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση στα Γιάννενα χόρτασαν από φάσεις, γκολ, λίγο ποιοτικό ποδόσφαιρο και ορισμένες απίστευτες στιγμές (το τριπλό χαμένo τετ α τετ του Μάντζιου).

Ο ΠΑΣ πήρε τελικά το τρίποντο και μαζί μία βαθιά ανάσα όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός έμεινε δίχως νίκη μακριά από την έδρα του.

Μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο ΠΑΣ έφτασε τους 26 βαθμούς στην Superleague, ενώ οι Βοιωτοί παρέμεινα στους 23 πόντους.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Εθνική Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (Μπέριος 91'), Γιάκος, Ακόστα (Αυγερίκου 88'), Ίλιτς.


Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Λουκογιάννης (Καπό 46'), Κώτσιος, Ιντζίδης (Μιλοσάβλιεβ (59'), Κονέ, Ορτέγκα (Βαρέλα 77'), Μάνζτιος, Ροτζέριο.

Γκολ: Ίλιτς (24΄σουτ), Τσουκαλάς (66' σουτ) - Μάντζιος (73' σουτ).

Κάρτες: Ακόστα (κίτρινη 25'), Τσουκαλάς (κίτρινη 30'), Ροτζέριο (κίτρινη 42'), Ντάσιος (κίτρινη 76'), Μάντζιος (κίτρινη 90'), Βελλίδης (κίτρινη 94').

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του κυρίως από την αριστερή πλευρά. Η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει και στο 9ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Η μπάλα πήρε ύψος, ο Βελλίδης δεν συνεννοήθηκε καλά με τους αμυντικούς του με αποτέλεσμα ο Λυκογιάννης να βρεθεί μόνος χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κάνει το 0-1.

Στο 16ο λεπτό ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε ένα χέρι του Ιντζίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο διαιτητής του αγώνα έδειξε "παίζεται". Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για το 1-0. Αρχικά ο Ακόστα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και προς τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και βρήκε στο δοκάρι.

Στην επαναφορά ο Ίλιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά!

Ο ένας τα κατάφερε ο άλλος όχι

Ότι δεν πέτυχε νωρίτερα ο Ίλιτς το έκανε στο 24ο λεπτό. Σέντρα του Τσουκαλά από τα αριστερά, ο Χαραλάμπους θα αφήσει τη μπάλα να περάσει από μπροστά του και ο Σέρβος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Στην επόμενη φάση ο Λεβαδειακός έχασε μία απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Νέο λάθος του Κολοβέτσιου (που έκανε αρκετά), ο Μάτζιος φάτσα με τον Βελλίδη θα νικηθεί, η μπάλα θα κοντράρει δυο φορές πάνω του όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει! Οι παίκτες του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκαν και για νέο πέναλτι στο 33' με τον Στρούνα, όμως ο διαιτητής έδειξε "θέατρο". Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΣ να χάνει μία καλή ευκαιρία σε νέο σουτ του Ίλιτς.

Ξεκίνημα με φάση

Το δεύτερος μέρος άρχισε με τον ΠΑΣ να χάνει τρομερή ευκαιρία για το 2-0. Σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος, με τον Γιάκο φάτσα με το τέρμα να πλασάρει πάνω στον Πζιρόφσκι.

Γκολ και δοκάρι και ξανά γκολ!

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 66' με τον Σωκράτη Τσουκαλά, που σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση και νίκησε τον Πζιρόφσκι. Οι φιλοξενούμενοι στην αμέσως επόμενη φάση άγγιξαν το 2-1. Ο Καπό, μετά από λάθη στην άμυνα, είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του, όμως το σουτ του πήγε στο δοκάρι!

Ότι δεν κατάφερε ο Καπό το έκανε ο Μάντζιος λίγο αργότερα. Πανέμορφη μπαλιά του Αφρικανού άσου στον Μάντζιο και αυτός με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1 στο 74ο λεπτό.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για ένα ακόμα τέρμα, όμως δεν υπήρχε σωστός τρόπος για να απειληθεί η εστία του Βελλίδη.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μπράνα Ίλιτς τα έκανε όλα. Δημιούργησε ευκαιρίες, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Καλός και ο Ακόστα αν και κουράστηκε στη συνέχεια.

Η απογοήτευση

Μπορεί να σκόραρε, όμως ο Βαγγέλης Μάντζιος έχασε 1-2 ευκαιρίες που δεν χάνονται. Αν έμπαινε ένα γκολ νωρίτερα ίσως το ματς να ήταν διαφορετικό.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ