2014-02-03 16:56:10
Φωτογραφία για Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα που έφτιαξαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα απο φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Η UoP Racing Team είναι η επίσημη ομάδα του... πανεπιστήμιου που εκπροσωπεί το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα σε διεθνείς διαγωνισμούς τύπου Formula Student.

Τα μέλη της ομάδας εργάζονται εθελοντικά σχεδόν όλο τον χρόνο για την κατασκευή του οχήματος.

Όπως λένε οι ίδιοι, ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο είναι όχι μονό φιλικότερο ως προς το περιβάλλον αλλά και πιο οικονομικό και με καλύτερες επιδόσεις από ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο!

Από την άλλη υπάρχει μια καρμική σχέση του F1 GRIP με την Πάτρα. Η ανάπτυξη του site μας ξεκίνησε εκεί, σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας μας έχουν συνδεθεί με διάφορους τρόπους με την πόλη, ενώ η ετήσια «κάθοδος» μας στο PICK είναι μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που έχουμε μέσα στη χρονιά να βρεθούμε όλοι μαζί και να χαρούμε αυτή τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού παρέα με φίλους και αναγνώστες.


Διαγωνισμοί γίνονται σε πολλές χώρες (ενδεικτικά να αναφέρουμε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Βραζιλία, Αυστραλία, Ιαπωνία) και εύκολα κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα φοιτητικών μονοθεσίων. Στην πράξη τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρόκειται για ανεξάρτητα events που ακολουθούν όμως σε μεγάλο βαθμό στη φιλοσοφία και τους κανονισμούς του πρωτότυπου θεσμού FSAE που ξεκίνησε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 80 και αποτελούν μέρος του Official Formula SAE Series.

foititikanea.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ