2014-02-13 15:43:08
Φωτογραφία για Δημόσια ενημέρωση για πατατοκαλλιεργητές Κάτω Νευροκοπίου
Ο Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδης, παρά τις επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις του τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε... προσωπικό επίπεδο με τους αρμόδιους παράγοντες, για να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοκαλλιεργητές στο λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου τα οποία έχουν φθάσει στο μη περαιτέρω, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα 17/2/2014 και ώρα 18:00.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυριαζίδης στην επίκαιρη ερώτησή του, αναφέρεται στην αγωνία και το δράμα των πατατοκαλλιεργητών στο λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου, στων οποίων την γη εντοπίστηκε ο επιβλαβής μύκητας synchytrium endobioticum, με άμεσες καταστροφικές συνέπειες στην παραγωγή τους, η οποία αποτελεί και τη μόνη πρόσοδο των καλλιεργητών, καθώς είναι η μόνη καλλιέργεια που ευδοκιμεί στα μέρη αυτά λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, γεγονός που συνεπάγεται την πλήρη αδυναμία των ανθρώπων αυτών να θρέψουν τις οικογένειές τους.


Το γεγονός αυτό, ενισχύεται και από το ότι μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί καμία αποζημίωση, δυνατότητα που παρέχει το άρθρο 10 του Κανονισμού 1857/2006 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τη βάσει και της πρόσφατης Υ.Α. 4672/147094/2013 (ΦΕΚ 3149, τεύχ. Β’.

Ο κ. Κυριαζίδης με βάση όλα τα παραπάνω, στην επίκαιρη ερώτησή του επιζητά άμεση απάντηση ως προς τα εξής:

-Τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση αντιμετώπιση του όλου προβλήματος και για την άμεση καταβολή αποζημίωσης στους πατατοκαλλιεργητές και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

-Ενόψει του γεγονότος ότι φέρεται να έχει τακτοποιηθεί το είδος του μύκητα και με δεδομένο ότι αυτός εντοπίστηκε σε ορισμένα μόνο αγροτεμάχια, σε ποιές ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, για μείωση της τεράστιας αυτής ζώνης ασφαλείας, η οποία δεν έχει πλέον νόημα; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ