2014-02-15 13:45:08
Φωτογραφία για Ηλεία: Αγριεύουν οι αγρότες στα μπλόκα
Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες της Ηλείας και ειδικά μετά την επιστροφή από την άκαρπη συνάντηση με τον υπ. Γιάννη Στουρνάρα και τις «εμπρηστικές» όπως τις χαρακτήρισαν απαντήσεις του κ. Θεοχάρη που τους προέτρεψε να μην συντηρούν ιδιωτικά αυτοκίνητα, όπως δεν έχει και ο ίδιος αν δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους !

Πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και μέσα στις πόλεις ενημερώνοντας τους κατοίκους για τα αιτήματά τους. Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, στο τεκμηριωμένο αίτημα για απόσυρση του φορολογικού νόμου για τους αγρότες και την εκκίνηση διαλόγου για ένα νόμο λειτουργικό και δίκαιο, επιβεβαιώθηκε η αδιαλλαξία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, όπως τονίζουν.

« Οι αγρότες δεν είναι πολίτες β κατηγορίας για να μην έχουν μέσον να μεταφέρουν τα παιδιά τους, την ώρα που φορολογούνται πολλαπλά όπως οι υπόλοιποι πολίτες απαντά ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χ
. Γιαννόπουλος. Μήπως δεν πληρώνουμε και μάλιστα με ποσοστό 23% ακόμα και τη βίδα που αγοράζουμε για τα μηχανήματα μας ; Δεν πληρώνουμε ίδια φορολογία στα φάρμακα και τα λιπάσματα; Δώρο μας τα κάνουν; Πόσο πληρώνει ο έλληνας αγρότης το πετρέλαιο; Πόσο τον ΕΛΓΑ για να μην έχουμε τελικά κάλυψη από τις θεομηνίες; Θέλουν απλά να μας αφανίσουν! Αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε…Παλεύουμε όχι μόνον για τη δική μας επιβίωση αλλά και όλου του λαού, των παιδιών μας…» συνεχίζει .

Τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα παραμένουν παρατεταγμένα, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της ΕΟ Πύργου - Πατρών και στον κόμβο Μαραθιάς, αναμένοντας τις αποφάσεις των Συλλόγων και των Επιτροπών τους για τις νέες κινητοποιήσεις και τις μορφές που θα λάβουν από εβδομάδα.

Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί σήμερα το βράδυ σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στο Χειμαδιό. Το Σάββατο στη μία το μεσημέρι θα γίνει κοινή σύσκεψη των αγροτών από τα δυο μπλόκα της Ηλείας, στη Μαραθιά.

«Επιμένουμε στην αρχική μας θέση για συντονισμένη διαρκή και κλιμακούμενη δράση, μέχρι τη τελικής δικαίωσης των αιτημάτων μας», τονίζουν και σε ό,τι αφορά το συντονισμό, είναι αποφασισμένοι την Κυριακή με πούλμαν να αναχωρήσουν από την Ηλεία για την Κόρινθο. Τόπος συνάντησης των αγροτών από όλα τα «αγωνιστικά μπλόκα» της Πελοποννήσου, ο Ισθμός !

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ