2014-02-18 08:25:48
Φωτογραφία για «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας χθες, στην επίσημη πρώτη του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στο κατάμεστο θέατρο «Ακροπόλ». Σε μία εκδήλωση με παλμό, που θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση εθνικών εκλογών, υπό τους ήχους «σκληρού ροκ» που έδωσαν το έναυσμα για τις ομιλίες που ακολούθησαν, και με βασικό σύνθημα «τρεις κάλπες, μία επιλογή, να νικήσουμε», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πλαισιωμένος από τους βασικούς υποψηφίους του κόμματός του για το λεκανοπέδιο, έθεσε το δικό του δίλημμα για τις εκλογές του Μαΐου.

 «Θα συνεχιστεί η καταστροφή; (...) Θα απλωθεί η ελληνική τραγωδία ως «success story» στην Ευρώπη; Ή ο ελληνικός λαός θα πει ''φτάνει πια, ως εδώ;''» είπε, κάνοντας λόγο για μάχη που θα κρίνει το αύριο και δίνοντας χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τα μνημόνια και την τρόικα στις ευρωεκλογές του Μαΐου.


Σημειώνοντας με αφορμή μία ερώτηση Γερμανίδας δημοσιογράφου –όπως είπε- ότι «για μας δεν είναι φιλοδοξία, είναι χρέος να πάρουμε τις τύχες του λαού στα χέρια μας και να τις αλλάξουμε», ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του, ότι δεν υπάρχει πλέον η «πολυτέλεια» της άγνοιας και της εσωστρέφειας. Ζητώντας από το κόμμα του να αναμετρηθεί μεταξύ άλλων με τον ίδιο του τον εαυτό, κάλεσε τους συντρόφους του να πάνε στο εξής μόνο μπροστά, ενωμένοι Την ίδια ώρα, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση που «τρομάζει» όπως είπε από τον κρίσιμο χαρακτήρα των ευρωεκλογών και για αυτό «επιστρατεύει ανοησίες, ανακατεύει σταυροδοσίες και μαγειρεύει ημερομηνίες», απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά και όσα είπε σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο.

«Κλείνει ο φαύλος κύκλος σας κύριε πρωθυπουργέ! Θα φροντίσει ο ελληνικός λαός για αυτό. Και μαζί κλείνουν και οι φαύλοι κύκλοι που οδήγησαν την χώρα εδώ και εξακολουθούν να υπηρετούν την φαυλότητα», είπε, καταγγέλλοντας ακόμα και «φτιαχτές» δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τους αποτυχημένους ως επιτυχημένους και προσπαθούν να ντύσουν το παλιό με το καινούριο, πλασάροντάς το με «συνταγή 58 κατασκευαστών»...

Στο στόχαστρο έβαλε τη Ν.Δ. και για τις επιλογές της στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και «ρεκόρ» του κυβερνώντος κόμματος να εμφανίζει σε κάθε κρίσιμη μάχη δύο πρόσωπα, «ένα καλό και ένα βοηθητικό», όπως είπε, διαπιστώνοντας αδυναμία συσπείρωσης των στελεχών της και μόνη ελπίδα της την αποχή.

Στηλιτεύοντας την κριτική που γίνεται στο κόμμα του περί «πασοκοποίησής» του, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε αν υπάρχει κανένας ...ψυχίατρος στην αίθουσα, παρατηρώντας πως την ίδια στιγμή κατηγορούν οι ίδιοι άνθρωποι τον ΣΥΡΙΖΑ πότε για εξτρεμισμό και πότε για «αρνάκι έτοιμο να βολευτεί στο σύστημα»...

Την ίδια ώρα, παρατηρώντας «άλλο ένα ιστορικό λάθος» σε «φίλιες δυνάμεις» που ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, «απάντησε» με «επίθεση φιλίας» προς το ΚΚΕ. «Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους», είπε, λίγο πριν καταλήξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο μία επιλογή. «Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε. Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση»...

Στην κριτική περί απειρίας των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «σηκώνοντας το γάντι» λίγο νωρίτερα, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του κόμματος Ρένα Δούρου. «Είμαστε άσχετοι με τις τεχνικές της μίζας, είμαστε άπειροι με τις τεχνικές της αρπαχτής (...) Είμαστε άπειροι στη διαπλοκή», είπε, σημειώνοντας πως πρότυπό τους είναι η εξουσία από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό.

«Θα σας νικήσουμε, όχι για να σας αντικαταστήσουμε και να έρθουμε εμείς στα πράγματα, αλλά γιατί οι ανάγκες των πολλών είναι πάνω από τα κέρδη των λίγων», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εξαπολύοντας επίθεση στους ανθυποψηφίους του και καταθέτοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του: δημοτική κοινωνική πολιτική για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με αλληλεγγύη, ποιότητα ζωής παντού και όχι έργα βιτρίνας, ενίσχυση των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης και οργάνωση της συμμετοχής για μία «Αθήνα της Δημοκρατίας».

Όχι μόνο την ψήφο των δημοτών, αλλά και τη συμμετοχή τους χαρακτήρισε από την πλευρά του ως στοίχημα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ζητώντας «ευρύτατη συσπείρωση του ελληνικού λαού».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ