2014-02-21 14:28:07
Φωτογραφία για Τo Exile Room απογειώνεται με ATH Documentary + I Believe I Can Fly στις 27/2
Δυο ντοκιμαντέρ από δύο κορυφαίους sports videographers, έναν Έλληνα και ένα Γάλλο, που μοιράζονται την αγάπη τους για το... άθλημα της αρεσκείας τους μέσα από κινηματογραφικές (και άλλες) ακροβασίες.

ATH DOCUMENTARY

Πέμπτη 27/02 στις 21:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Κώστας Μάνδυλας / Χώρα: Ελλάδα / Διάρκεια: 57’

Τι σημαίνει είμαι skater στην Αθήνα; Πώς αντιδρούν οι Αθηναίοι στη θέα της σανίδας; Πώς είναι η τυπική μέρα ενός skater στη μεγαλούπολη; Χρειάστηκαν περίπου δυόμισι χρόνια για να δώσει τις δικές του απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ο Κώστας Μάνδυλας, ένας από τους πιο σεβαστούς κινηματογραφιστές της skate σκηνής, μέσα από ένα μοναδικό skate ντοκιμαντέρ που βάζει σε πρώτο πλάνο τη νοοτροπία, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής, τις εικόνες, τις σκέψεις, τα όνειρα και τις ανησυχίες τους. Άγνωστες πτυχές από την αστική κουλτούρα του skating σε κάθε γωνιά της ελλην ικής πρωτεύουσας ξεδιπλώνονται μέσα σε 57 λεπτά, τόσο από παλιούς skaters οι οποίοι είδαν την Αθήνα να αλλάζει πρόσωπο με τα χρόνια όσο και από το νέο «αίμα» που ανακαλύπτει τώρα δρόμους και μυστικά της σκηνής.


I BELIEVE I CAN FLY

Πέμπτη 27/02 στις 22:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Sebastien Montaz-Rosset / Χώρα: Γαλλία / Διάρκεια: 42’

Αν υποφέρετε από ιλίγγους, σας συνιστούμε να μείνετε μακριά από τη συγκεκριμένη προβολή: Μεγαλωμένος στις Γαλλικές Άλπεις, ο Sebastien Montaz-Rosset αξιοποιεί την εμπειρία του από τον χώρο των extreme sports σε ένα φιλμ που θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται «Vertigo»! Ήρωές του πρωτοπόροι που δοκιμάζουν τα όρια του highlining και του BASE-lining - μίας εξωφρενικής μίξης ελεύθερης πτήσης, ορειβασίας και σχοινοβασίας - σε ένα ακροφοβικό ταξίδι από τους ουρανοξύστες του Παρισιού και τις χαράδρες του Βερντ όν μέχρι τα νορβηγικά φιορδ. Ο Montaz συλλάβει εικόνες που κόβουν την ανάσα και μας μεταφέρει τα συναισθήματα τρόμου αλλά και απόλυτης ελευθερίας μια χούφτας τολμηρών νεαρών, αποφασισμένων να κάνουν πραγματικότητα το πιο πανάρχαιο όνειρο του ανθρώπου: να πετάξει.

Στα Γαλλικά με Αγγλικούς Υπότιτλους. 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ