2014-02-21 20:15:07
Φωτογραφία για Προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και η αντιμετώπισή τους
Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Αττικής στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης 20/2/14, έθεσε σε συζήτηση προ ημερησίας διάταξης τα παρακάτω θέματα που αφορούν προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και η αντιμετώπισή τους μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση χιλιάδων κατοίκων:

- Επανέφερε το θέμα για το κόμιστρο του ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Αττικής που σύμφωνα με το νόμο είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της περιφέρειας: Ζήτησε να μειωθεί στο 50% και να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, ΑΜΕΑ. Όπως τόνισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι οξυμμένο το πρόβλημα, καθώς άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ακόμα και εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας της Περιφέρειας, αδυνατούν να καλύψουν τις στειχειώδεις αναγκαίες μετακινήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα γονέα μαθητή ΕΠΑΛ της Ανατολικής Αττικής που ζήτησε «να δικαιλογηθούν οι απουσίες μιας ημέρας, που οφείλονται στο ότι δεν είχα χρήματα για τη μετακίνηση του παιδιού μου με το λεωφορείο».


- Για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας: Μετέφερε το αίτημα της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας για την κάλυψη των αναγκών σε Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ. Από τα στοιχεία που κατέθεσε η Ένωση προκύπτει ότι λείπουν συνολικά 18 σχολικές μονάδες, καθώς από τις 17 μόνο οι 6 έχουν δικό τους ιδιόκτητο κτήριο, ενώ σε κανένα δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και οι σύγχρονες προδιαγραφές για ποιοτικό μάθημα. Παράλληλα είναι αναγκαίο να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν 4 νηπιαγωγεία, και από 1 Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ. Για τα παραπάνω είναι απαραίτητη η εξασφάλιση κονδυλίων από την περιφέρεια για την άμεση αγορά οικοπέδων που θα ανεγερθούν οι σχολικές μονάδες.

- Για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: Ζήτησε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την υλοποίηση προγενενέστερης απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία η οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής με 500.000 ευρώ στο Δημοτικό Θέατρο εγκρίθηκε με την προϋπόθεση ένα ποσοστό των εισιτηρίων να διατίθενται δωρεάν σε μαθητές, ανέργους και εργαζόμενους της περιοχής και τα υπόλοιπα με χαμηλό αντίτιμο για τις ίδιες κατηγορίες. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραία είναι περιουσία του λαού και κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο ως συμπράττων φορέας να απαιτήσει να παραχωρείται σε όλους τους φορείς, μαζικές οργανώσεις, σωματεία και πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και παρόμοιων ναζιστικών μορφωμάτων.

Τέλος με αφορμή συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τις απολύσεις στη «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ», η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι είναι πρόκληση η διοίκηση της περιφέρειας να στηρίζει το αίτημα για μείωση του ενεργειακόυ κόστους για τους βιομήχανους με πρόσχημα τις απολύσεις. Η πλειοψηφία της περιφέρειας δεν διεκδίκησε μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ για κανένα λαϊκό νοικοκυριό και κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι φτηνό ρεύμα για τους βιομήχανους, σημαίνει ακριβό για το λαό. Θύμισε μεταξύ άλλων πως η πλειοψηφία της περιφέρειας, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, τοποθετούνταν ενάντια στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ», σε αντιδιαστολή με τη σημερινή τους τοποθέτηση που πάλι στηρίζουν τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι καπιταλιστές και όχι οι εργάτες. Τέτοιες ρυθμίσεις προς όφελος των βιομηχάνων, όπως το φτηνό ρεύμα και οι επιδοτήσεις δεν εξασφαλίζουν τη δουλειά στους εργαζόμενους και τα παραδείγματα είναι πολλά, όπως του Λαναρά, της «ΑΛΟΥΜΥΛ», της «SIEMENS HELLAS», της «MISKO» και άλλων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ