2014-02-22 08:06:06
Φωτογραφία για Πούτιν: Ασφαλής η Ρωσία χάρη του ρωσικού στρατού
"Η μαχητική ικανότητα του ρωσικού στρατού και του ναυτικού παραμένουν σημαντικότατος παράγοντας της εθνικής ασφάλειας καθώς υπό τις σημερινές συνθήκες είναι απαραίτητο να επαγρυπνούμε και να είμαστε έτοιμοι για οιαδήποτε εξέλιξη".

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συναυλία που οργανώθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας (παλαιότερα Ημέρα του Κόκκινου Στρατού) στο Κρεμλίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

«Η Ρωσία είναι ένα δημοκρατικό και φιλειρηνικό κράτος και είμαστε πεπεισμένοι ότι τα επίμαχα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και όχι με στρατιωτικά μέσα», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Σημείωσε ότι σε μεγάλο βαθμό χάρη σ’ αυτή τη θέση της Ρωσίας «κατέστη δυνατή η αποτροπή πολλών δραματικών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών γύρω από τη Συρία».

«Ωστόσο στο σύγχρονο κόσμο εξακολουθεί να υπάρχει αστάθεια και διευρύνονται τα περιθώρια κινδύνων και δυνητικών διαμαχών», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει μόνο να επαγρυπνούμε, αλλά και να είμαστε έτοιμοι για οιαδήποτε εξέλιξη και να εξασφαλίσουμε την προστασία της Ρωσίας και των πολιτών της
. Για τον λόγο αυτό η μαχητική ικανότητα του στρατού μας και του ναυτικού μας παραμένουν κυριότατος παράγοντας της εθνικής μας ασφάλειας», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να αυξάνει το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών της και όλων των φορέων που είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια της χώρας, δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι «η νέα σύγχρονη μορφή των ενόπλων δυνάμεων διαμορφώνεται με ανοδική πορεία, καθώς βελτιώθηκε σημαντικά η ποιότητα της διεύθυνσης των στρατευμάτων, αναβαθμίστηκε η μαχητική τους ετοιμότητα, ενισχύθηκε σημαντικά η αντιαεροπορική-διαστημική άμυνα και το Ναυτικό, ενώ τα στρατεύματα επανεξοπλίζονται με προοδευτικά όπλα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα». «Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να αυξάνει το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών της και όλων των φορέων που είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια της χώρας», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Θα τελειοποιήσουμε το σύστημα της στεγαστικής κάλυψης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θα δημιουργήσουμε σύγχρονη και άνετη υποδομή των στρατιωτικών οικισμών και θα αναβαθμίσουμε την κοινωνική θέση των στρατιωτικών μας», σημείωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Παράλληλα ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι «το κύρος της στρατιωτικής υπηρεσίας δεν εξαρτάται μόνο από το κράτος, διαμορφώνεται και από τον ίδιο τον φορέα, από τους ίδιους τους στρατιωτικούς, πρωτίστως από το σώμα αξιωματικών, που πάντοτε ήταν στήριγμα του στρατού και του στόλου, στήριγμα όλης της Ρωσίας».

Η επιτυχία του εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο, «εξαρτάται άμεσα από τον επαγγελματισμό και από την επιμονή, από την ικανότητα του προοδευτικού σχεδιασμού και της αποτελεσματικής επίτευξης των προσδιορισμένων στόχων» εκ μέρους των αξιωματικών και των διοικητών όλων των επιπέδων.

Ο πρόεδρος Πούτιν συνεχάρη όσους υπηρετούν και όσους έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, η οποία εορτάζεται στη Ρωσίας στις 23 Φεβρουαρίου και ευχαρίστησε όλους για την υπηρεσία τους.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ