2014-02-25 13:39:12
Φωτογραφία για Ανοιχτή παραμένει η χωματερή στον Βοτανικό! [Photos]
Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Τι κι αν πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε μια... μεγάλη τοξική χωματερή στην καρδιά της Αθήνας, στον Βοτανικό, στον χώρο που προορίζονταν για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ;

Οι δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων ανιχνεύθηκαν και τοξικά απόβλητα, που φτάνουν σε ύψος έως και τα 6 μέτρα και καταλαμβάνουν έκταση άνω των 20 στρεμμάτων, βρίσκονται ακόμη εκεί όπου εντοπίστηκαν, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες του χώρου, οι οποίες ελήφθησαν πριν μια εβδομάδα.

Αιτία, τα γραφειοκρατικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν καθώς θα πρέπει να γίνει μελέτη και διαγωνισμός για την απομάκρυνση τους και την ασφαλή μεταφορά τους σε άλλο χώρο. Τρεις μήνες μετά βρισκόμαστε ακόμη στο περίμενε, με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων να απαντούν ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απομάκρυνση τους».


Εντωμεταξύ, πέρασε σχεδόν ένας χειμώνας με τα σκουπίδια να έχουν ήδη προλάβει να κάνουν την ζημιά τους ενώ ο χώρος, αν και εντοπίστηκε από τις αρχές, δεν σφραγίστηκε, με αποτέλεσμα να είναι και σήμερα ξέφραγο αμπέλι.

Οι ειδικοί της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, όταν εντοπίστηκε η χωματερή, τον περασμένο Νοέμβριο, έκαναν λόγο για εκτεταμένη ρύπανση της ευρύτερης περιοχής, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Οι επιθεωρητές είχαν εντοπίσει εκτός από αστικά απορρίμματα και απόβλητα από μεταλλουργεία, από καταστροφή και ανακύκλωσηtoner, από βαφεία υφασμάτων, πλαστικά μέρη ανακυκλωμένων αυτοκινήτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχήματα, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ.

Την χωματερή διαχειριζόταν επί έξι μήνες τουλάχιστον, κύκλωμα που αποκόμιζε τεράστια κέρδη, μεταφέροντας εκεί σκουπίδια από Δήμους και επιχειρήσεις από διάφορες περιοχές της χώρας. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή, ακριβώς δίπλα στην χωματερή, εξακολουθούν να καίγονται μεγάλες ποσότητες καλωδίων προκειμένου να εξαχθεί το πολύτιμο μέταλλο το οποίο διακινείται παράνομα, από διάφορα κυκλώματα.

rizopoulospost.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ