2014-02-26 17:24:13
Φωτογραφία για Συμβιβασμός 3,6 δισ. ευρώ μεταξύ Αργεντινής και ισπανικής Repsol
Έπειτα από μία διαμάχη δύο ετών, που είχε προκαλέσει «σύννεφα» στις σχέσεις του Μπουένος Αιρες με την Μαδρίτη, η Αργεντινή και η ισπανική Repsol κατέληξαν σε... συμβιβασμό ύψους 3,6 δισ. ευρώ για την εθνικοποίηση της πετρελαϊκής «YPF».

Μετά την έγκριση της συμφωνίας από το Διοικητικό Συμβούλιο της ισπανικής εταιρείας, αυτή τώρα θα πρέπει να λάβει τις ευλογίες και των μετόχων της Repsol και του Κογκρέσου της Αργεντινής. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Μπουένος Αιρες ευελπιστεί πως ο συμβιβασμός θα ανοίξει το δρόμο γα την πλήρη αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας.

Η μάχη, που είχε οδηγήσει σε αντίποινα από τη Μαδρίτη, είχε ξεκινήσει το 2012, όταν το Μπουένος Άιρες πήρε υπό τον έλεγχό του το 51% της YPF και άφησε μόνο ένα μικρό ποσοστό στην Repsol, που έλεγχε μέχρι τότε την εταιρεία.

Η Repsol είχε στραφεί δικαστικά εναντίον της Αργεντινής, ζητώντας 7,6 δισ. ευρώ. Με το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε, στο οποίο σύμφωνα με το διεθνή οικονομικό Τύπο «πίεσε» και η ισπανική κυβέρνηση, η Αργεντινή θα αποζημιώσει την εταιρεία με 3,6 δισ. ευρώ σε ομόλογα Αργεντινής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ