2014-03-02 11:11:47
Φωτογραφία για ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ
Σε σκηνικό πολέμου ξημέρωσε η Κυριακή στην Κριμαία. Οι εξελίξεις στην περιοχή είναι συνεχείς, ενώ όλα συνιστούν πως δεν θα λυθεί με ειρηνικό τρόπο η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από μια βάση ραντάρ και ένα κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην χερσόνησο της νότιας Ουκρανίας και κάλεσαν το προσωπικό να σταθεί στο πλευρό των «νόμιμων» ηγετών της περιοχής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο INTERFAX.

Οι ίδιες πληροφορίες, από πηγή του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρουν πως οι στρατιώτες πήραν πιστόλια, τουφέκια, φυσίγγια και πυρομαχικά από μια θέση ραντάρ κοντά στην πόλη Σουντάκ και απομακρύνθηκαν με αυτοκίνητο. Αλλη ομάδα του ρωσικού στρατού αφαίρεσε όπλα από ένα ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, όπου είναι η βάση του ρωσικού στόλου στη Μαύρης Θάλασσας.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, κατήγγειλε πως ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο που οδηγεί στη γειτονική χώρα. «Ένοπλοι περιφέρονται στην περιοχή σε μια προσπάθεια να κόψουν το δρόμο από τη Μόσχα στην Κριμαία», δήλωσε ο Γεβγένι Σαβτσένκο.


Εν τω μεταξύ, αυτομόλησε προς τη ρωσική πλευρά η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny. Υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το που ακριβώς βρίσκεται το σκάφος. Ωστόσο ρωσική πηγή επιβεβαίωσε ότι η φρεγάτα αυτομόληση προς τη ρωσική πλευρά.

Οι κυριότερες εξελίξεις έως αυτή την ώρα, έχουν ως εξής: 

O δρόμος για ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία έχει ανοίξει, με την Δούμα να έχει δώσει την έγκριση για χρήση στρατιωτικής βίας, αν και το Κρεμλίνο προς το παρόν λέει ότι δεν έχει ληφθεί απόφασηΟι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού με απόφαση του μεταβατικού προέδρου Ολ.Τουρτσίνοφ στο Κίεβο Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα εκτάκτως για την ΟυκρανίαΟμπάμα καλεί Πούτιν σε απόσυρση ρωσικών δυνάμεωνΑνακαλεί ο Καναδάς τον πρέσβη στη Μόσχα, διάβημα στον ρώσο πρέσβη στο Λονδίνο από τη βρετανική κυβέρνησηΣτο Κίεβο την Κυριακή ο Βρετανός ΥΠΕΞ, στη Μαριούπολη και έπειτα στο Κίεβο ο Έλληνας ΥΠΕΞΑΠΕ/Reuters

 ''The New Daily Mail'' 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ