2014-03-02 18:03:47
Φωτογραφία για ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ Σ.Μ.Υ.Ν. & ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ
 

Η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" , στα πλαίσια της προσπάθειας να κάνει γνωστή την Ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων, παρουσίασε την Πέμπτη 27/2 στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και την Παρασκευή 28/2 στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την μάχη της Λέρου.

Μετά από τις προβλεπόμενες προσφωνήσεις εκ μέρους των διοικήσεων των Σχολών, ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος ανέλυσε την πολιτικοστρατιωτική κατάσταση της εποχής με παρουσίαση διαφανειών.

Στην συνέχεια προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ “Μάχη της Λέρου- 70 χρόνια Μνήμης” , διάρκειας 35 λεπτών, για την δημιουργία του οποίου χρησιμοποιήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από περισσότερα από 10 κρατικά και ιδιωτικά αρχεία και χρειάστηκαν πολλές ώρες έρευνας και μελέτης.

Στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, υπήρξε συναισθηματική φόρτιση λόγω της παρουσίας δύο τελευταίων επιζώντων του Α/Τ Βασίλισσα Όλγα που βυθίσθηκε στον κόλπο Λακκί της Λέρου, και αρκετών συγγενών θυμάτων.


Ακολούθησε η ανάγνωση αποσπασμάτων από τα “Παιδικά βιώματα και αναμνήσεις από την μάχη της Λέρου” , του συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, από την κ. Ευδοκία Βουβάλη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν και στις δύο Σχολές, με ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών. Στην Σ.Μ.Υ.Ν επέδωσε την πλακέτα ο Διοικητής της σχολής Πλοίαρχος (ΠΝ) κ. Παν. Σταυρόπουλος και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Διοικητής της Υποναύαρχος (ΠΝ) Ι. Μαΐστρος.

Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” , τίμησε τους επιζώντες κ.κ. Μαγκασιανό και Τσιμουρή με αναμνηστικές πλακέτες, τις οποίες επέδωσε ο Υποναύαρχος (ΠΝ) κ. Ι. Μαΐστρος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στα μέλη μας : Παναγιώτη Θεοδωρίδη, Δημήτρη Τσούκα, Λίνα Κουμπιού & Κατερίνα Χατζηγεωργίου που με τις παραδοσιακές φορεσιές της Λέρου ομόρφυναν την εκδήλωση.  Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και των δύο σχολών που συνέβαλαν στη άρτια παρουσίαση.

 
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ