2014-03-03 16:31:26
Φωτογραφία για Η πρώτη microSD χωρητικότητας 128GB ειναι γεγονός
Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας στα 64GB, η SanDisk παρουσίασε στο Mobile World Congress την πρώτη microSD κάρτα χωρητικότητας 128GB. Όπως ασφαλώς είναι γνωστό, κύριο χαρακτηριστικό των microSD καρτών είναι το μικρο τους μέγεθος, με συνέπεια να χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την επέκταση της μνήμης των κινητών τηλεφώνων.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η SanDisk Ultra microSDXC 128GB, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευαστής, έχει τη διπλάσια ταχύτητα συγκριτικά με μια οποιαδήποτε συνηθισμένη microSD. Ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε smartphones και tablets, περιγράφεται ως ιδανική για την αποθήκευση full HD βίντεο. Η τιμή αγοράς της ορίστηκε στα 200 δολάρια.

Συγκρινόμενη με την πρώτη microSD που κατασκευάστηκε το 2004, με χωρητικότητα 128MB, ο κατασκευαστής αύξησε την χωρητικότητα 1000 φορές σε αυτήν την έκδοση, που έρχεται 10 χρόνια μετά. Ο Stuart Robinson, διευθυντής της Handset Component Technologies, δήλωσε επί του θέματος πως«Μέχρι σήμερα, οι καταναλωτές αναγκάζονταν να επιλέξουν μεταξύ πολλών προϊόντων, επειδή η μνήμη αυτών των συσκευών δεν ήταν σε θέση να αποθηκεύσει αρκετά δεδομένα σε μια μόνο κάρτα. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να λύσει η συγκεκριμένη microSD, επομένως πιστεύω ότι, λόγω χωρητικότητας, πρόκειται να γίνει η πιο δημοφιλής επιλογή στην κατηγορία των αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης, δίνοντας στους χρήστες γρήγορη, ασφαλή και αξιόπιστη πρόσβαση στα αρχεία των προσωπικών δεδομένων τους».
πηγη
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ