2014-03-04 09:09:42
Φωτογραφία για Κλείνοντας η Louis των Βορείων Προαστείων ανοίγει φούρνος πολυτελείας!


Της Στεφανίας Σούκη

Tη... μοίρα της πλειονότητας των καταστημάτων στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες της Αθήνας, ακολουθεί τελικά και το πρώην κατάστημα της Louis Vuitton στην ''καρδιά'' της Κηφισιάς, το οποίο θα μετατραπεί και αυτό σε ...φούρνο, έστω κι αν πρόκειται για γαλλική boulangerie πολυτελείας.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνωστή αλυσίδα Paul, η οποία διαθέτει αυτή την στιγμή δύο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Πανεπιστημίου και την Γλυφάδα θα λειτουργήσει το πρώτο της κατάστημα στα βόρεια προάστια, εκεί όπου στεγαζόταν η Louis Vuitton μέχρι και το περασμένο φθινόπωρο- οπότε και ο γαλλικός οίκος αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά του στη μεγαλύτερη εμπορική πιάτσα των βορείων προαστίων. Η αλυσίδα Paul θα καταβάλλει ενοίκιο στα πέριξ των 15.000 ευρώ μηνιαίως, μίσθωμα το οποίο, όπως επισημαίνουν μεσίτες της περιοχής, θεωρείται ικανοποιητικό, δεδομένης της θέσης του καταστήματος στο καλύτερο εμπορικό σημείο της πόλης
. Η αλυσίδα Paul, με ιστορία από το 1889 στο Παρίσι, θεωρείται αυτή την στιγμή μία από τις φημισμένες αλυσίδες αρτοζαχαροπλαστείων της Γαλλίας, απ'όπου έρχονται μάλιστα και όλες οι πρώτες ύλες των προϊόντων και της ελληνικής αγοράς, πλήν των ελληνικών φρούτων και λαχανικών, ενώ στην Κηφισιά, το νέο της κατάστημα θα ανοίξει τον ερχόμενο Μάιο.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Louis Vuitton Ηellas είχε αποφασίσει να κλείσει το κατάστημά της στα βόρεια προάστια -πέραν φυσικά του ότι πλέον πολλές από τις πελάτισσές της είναι ξένες τουρίστριες που διαμένουν στα 5άστερα ξενοδοχεία του Συντάγματος- ήταν και το γεγονός ότι πολλά από τα καταστήματα ένδυσης/ υπόδησης του πρόσφατου παρελθόντος αντικαταστάθηκαν από εστιατόρια, καφέ και μπάρ υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά αναφέρεται εδώ ότι σε απόσταση ''αναπνοής'' από το νέο Paul λειτουργεί ένας ακόμη φούρνος πολυτελείας από τον Μαραθώνα, με την επωνυμία “Chryssinas'', ενώ πολλά από τα καταστήματα που αποτελούσαν στο πρόσφατο, προ κρίσης, παρελθόν σημεία- κατατεθέν (βλ. Carouzos) μετατράπηκαν επίσης σε καφέ.

Σημειωτέον ότι πολλοί φορείς της περιοχής και ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος της Κηφισιάς, έχουν υποστηρίξει αρκετές φορές ανοικτά ότι η μετατροπή των καταστημάτων από εμπορικά, σε καταστήματα πρόχειρου φαγητού, σε πολλές πόλεις, μακροπρόθεσμα οδηγεί στην υποβάθμιση των εμπορικών τους κέντρων.

Κλείνει και το κατάστημα της Τσαντίλης

Εν τω μεταξύ, για μετακόμιση, λόγω ενοικίου όμως, ετοιμάζεται οσονούπω και η γνωστή αλυσίδα Τσαντίλης, η οποία επίσης διαθέτει ένα από τα πιο κεντρικά και ιστορικά καταστήματα στην Κηφισιά, επί της οδού Λεβίδου. Η ιστορική αλυσίδα ένδυσης, η οποία θα συμπληρώσει πολύ σύντομα 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά (είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά της το 1919 στο μέσον του τότε εμπορικού κέντρου της Αθήνας, την οδό Αιόλου δραστηριοποιούμενη στην εμπορία γυναικείων υφασμάτων), θα κλείσει επίσης το κατάστημά της στην Κηφισιά. Η Τσαντίλης, η οποία αντιμετώπισε λόγω της πτώσης της κατανάλωσης στον κλάδο της ένδυσης ουκ ολίγα προβλήματα την τελευταία πενταετία, ακολουθώντας ακόμη και το... δρόμο του άρθρου 99, δε δίστασε να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της μέσα στην κρίση, κλείνοντας οριστικά ή μετακομίζοντας καταστήματα σε καλύτερα και φθηνότερα σημεία. Την ίδια στρατηγική σκοπεύει να ακολουθήσει και για την Κηφισιά, όπου η εταιρεία θέλει μεν να διατηρήσει ένα σημείο πώλησης, χωρίς ωστόσο να έχει βρει μέχρι στιγμής το κατάλληλο κατάστημα.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ