2014-03-04 10:30:51
Φωτογραφία για ΑΜΕΣΑ 4.000 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ
Νέα συνάντηση αναμένεται να έχει μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης με τους επικεφαλής της τρόικας με βασικό θέμα την συμπλήρωση του αριθμού των εργαζομένων που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα. Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των 4.000 δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συμπληρώσουν τον μνημονιακό στόχο για υπαγωγή 25.000 συνολικά στο καθεστώς αυτό.

Η τρόικα ζητά να βρεθούν άμεσα τα 4.000 άτομα που θα συμπληρώσουν τον κατάλογο με τα συνολικά 12.500 άτομα του δεύτερου γύρου της διαθεσιμότητας η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μηνός και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταδεικνύει το υπουργείο Εσωτερικών (Δήμους) ως την «πηγή» αυτών των διαθεσιμοτήτων.

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας από την οποία θα προέλθουν οι διαθέσιμοι έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιθυμεί να κλείσει το μέτωπο της διαθεσιμότητας και να επικεντρωθεί στον στόχο για 15.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους. Οι προβληματισμοί που προκαλούν οι καθυστερήσεις ως προς τη δεξαμενή διαθεσίμων από τον χώρο της αυτοδιοίκησης εντείνονται με δεδομένο πως όσο πλησιάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών θα δυσχεραίνεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε ό,τι ήταν να δώσει για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και ότι οι Δήμοι, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην φάση της κινητικότητας. Ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ της αξιολόγησης δομών και προσωπικού έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποιες υπηρεσίες σε συγκεκριμένους δήμους είναι υπερστελεχωμένες και ποιες όχι, αλλά και ποιοι δήμοι σε σχέση με κάποιους άλλους έχουν πλεονάζον προσωπικό.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ