2014-03-04 10:40:34
Φωτογραφία για Η ΕΠΟΠΑΗ αναμένει τις υποσχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
Η ΕΠΟΠΑΗ, σε καμιά περίπτωση, δεν έχει προβεί σε απειλές εναντίον οποιουδήποτε, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας, με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «κάποιοι θα πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους» και την προειδοποίηση ότι δεν θα πτοηθεί από απειλές.

Στάση εργασίας ΑΗΚ«Το σύνολο των δηλώσεων του Προέδρου, οι οποίες είναι προϊόν εσκεμμένης παραπληροφόρησής του, πέραν του ότι μας προσβάλλουν, έκδηλα μπορούν να ερμηνευθούν και ως απειλή προς τους εργαζομένους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους» προστίθεται.

Η ΕΠΟΠΑΗ αναφέρει ότι έχει αποφύγει να εμπλέξει τον Πρόεδρο στην προσπάθεια της να πείσει κατά των ιδιωτικοποιήσεων «σεβόμενοι το θεσμό και τον άνθρωπο», καθώς και διότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι ο ύστατος κριτής».

Προστίθεται ότι τα «μυαλά» για τα οποία γίνεται αναφορά είναι τα ίδια μυαλά, τα οποία έχουν ωθήσει την πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης να συμμετέχουν ενεργά στις προεδρικές εκλογές για να εκλέξουν τον Πρόεδρο που θα τους έσωζε, αλλά και να δραστηριοποιηθούν έντονα για να σώσουν τον Οργανισμό που τους εργοδοτεί και προσφέρει τεράστια υπηρεσία στο κράτος.


«Δεν ζήτησαν τίποτε περισσότερο από ό,τι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είχε υποσχεθεί», συμπληρώνεται.

Τέλος αναφέρεται ότι δεν είναι οι συνδικαλιστές που έδωσαν όρκο ότι θα διαφυλάττουν τους νόμους και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε προωθούν προς τη Βουλή για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες νομοσχέδιο που παρακάμπτει και περιθωριοποιεί συνταγματικές πρόνοιες, υποβάλλοντας σε εξευτελισμό τη νομοθετική εξουσία να ψηφίζει υπό εκβιασμό και ομηρία.

Εξάλλου, σε επιστολή, που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος, γίνεται έκκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής να μην επιτρέψει «να υποκύψει το νομοθετικό σώμα σε εκβιαστικά διλήμματα» καθώς αυτό θα αποτελούσε «σοβαρό ακρωτηριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του πολιτεύματος».

Προστίθεται ότι στο νομοσχέδιο, παρά τις όποιες τροποποιήσεις, παραμένει η ίδια φιλοσοφία, με τη Βουλή να ενημερώνεται για τις αποφάσεις «κατόπιν εορτής» και «όταν πλέον η όλη διαδικασία θα έχει συντελεστεί».

«Κάνουμε έκκληση προς εσάς κύριε Πρόεδρε όπως, αιρόμενος στο ύψος των περιστάσεων, μην επιτρέψετε να υποστεί το νομοθετικό Σώμα αυτή την ταπείνωση, που μόνο απολυταρχικά ή αποικιακά καθεστώτα θα θυμίζει» καταλήγει η επιστολή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη συνδικαλιστική οργάνωση.
offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ