2014-03-04 12:54:53
Φωτογραφία για Πάτρα: Μεγαλύτερη ποινή ζητά η αντεισαγγελέας για την οδηγό του μοιραίου τζιπ που παρέσυρε τον 15χρονο Πάνο
Έφεση άσκησε η αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Βασιλική Αργύρη, στις 24 Φεβρουαρίου, ζητώντας μεγαλύτερη ποινή για την Αικατερίνη Αρβανίτη-Μαυραγάνη, η οποία καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 14χρονου ποδηλάτη Πάνου Τζαβάρα, σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Πλημμελειοδικείο Πατρών αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στην κατηγορούμενη, ωστόσο η αντεισαγγελέας υποστηρίζει ότι το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αρμόζει σε εγκλήματα εκ δόλου τελούμενα. Αντίθετα, στα εξ αμελείας τελούμενα εγκλήματα συνεκτιμάται ο βαθμός της αμέλειας.

Στην έκθεση της έφεσης, η κ. Αργύρη κάνει λόγο για «[...] παράλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και την οποία θα επεδείκνυε οποιοσδήποτε άλλος μέσης συνέσεως οδηγός αυτοκινήτου κι αν ευρίσκετο στη θέση της [...]». Η κ. Αργύρη χαρακτηρίζει την οδηγητική συμπεριφορά της κ. Μαυραγάνη «άνευ συνειδήσεως» και λόγω αυτού ζητά μεγαλύτερη ποινή από την ήδη καταβληθείσα.

Θυμίζουμε ότι στις 2 Μαΐου 2012, ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας επέστρεφε στο σπίτι του, στο Ρίο, με το ποδήλατο, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, όταν παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από το τζιπ που οδηγούσε η Αικατερίνη Αρβανίτη-Μαυραγάνη.

Πηγή: efsyn
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ