2014-03-04 13:20:24
Φωτογραφία για Η γειτόνισσα «καίει» τον Πιστόριους: «Μία γυναίκα ούρλιαζε»
«Αθώος» δήλωσε ο Οσκαρ Πιστόριους κατά την έναρξη της δίκης του, ωστόσο η κατάθεση της γειτόνισσάς του για τη μοιραία νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 κάθε άλλο παρά αθωωτική είναι Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες για κατοχή και χρήση όπλων.

Ο ίδιος δηλώνει ότι σκότωσε την 29χρονη Ρίβα κατά λάθος, καθώς την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι. Ωστόσο η κατάθεση της Μισέλ Μπέργκερ δεν τον «αθωώνει». «Ούρλιαζε και φώναζε απελπισμένα για βοήθεια. Μετά άκουσα και μια ανδρική φωνή να φωνάζει για βοήθεια. Τρεις φορές ζήτησε βοήθεια», ανέφερε η πρώτη μάρτυς και πρόσθεσε πως άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς.

Μάλιστα, σε ερώτηση του δικηγόρου του Πιστόριους αν ήταν σίγουρη ότι άκουσε πυροβολισμούς ή αν ήταν κάποιος άλλος θόρυβος, η Μπέργκερ απάντησε ειρωνικά: «Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Νότια Αφρική ξέρουν πώς ακούγεται ένας πυροβολισμός. Είμαι 100% ότι τους άκουσα».

Ο δικηγόρος του Πιστόριους, που διάβασε την κατάθεση του αθλητή, έδωσε τη δική του εξήγηση για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, επαναλαμβάνοντας δηλαδή πως πυροβόλησε γιατί νόμιζε πως κάποιος είχε μπει στο σπίτι, όντας σίγουρος πως η κοπέλα του κοιμόταν στο κρεβάτι.

Στο πλευρό του «Blade Runner» ήταν η οικογένειά του, ενώ πιο δίπλα κάθονταν οι συγγενείς της Στέενκαμπ, με την μητέρα της να δείχνει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ