2014-03-04 17:00:14
Φωτογραφία για Opel και OnStar: ‘Ολιστική’ Προσέγγιση του Αυτοκινήτου - Wi-Fi hotspot με ευρυζωνική σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας
Η Opel λανσάρει το επόμενο επίπεδο στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου στο Σαλόνι της Γενεύης. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο CEO της Opel Dr. Karl-Thomas Neumann, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας να λανσάρει το OnStar. «Το OnStar και η Opel θα κάνουν την οδήγηση στην Ευρώπη ασφαλέστερη και πιο ξέγνοιαστη από το 2015 και μετά» δήλωσε.

«Με το OnStar, οι οδηγοί Opel θα απολαμβάνουν ευρυζωνική σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, και εμείς θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του οράματός μας για τη συνδεσιμότητα – το Opel Monza Concept που παρουσιάσαμε πέρσι το φθινόπωρο.» Το OnStar είναι η κορυφαία μάρκα για συνδεδεμένες λύσεις ασφάλειας και προστασίας, υπηρεσίες μετακίνησης προστιθέμενης αξίας και προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής.

Η Opel παρουσιάζει επίσης τρία καυτά νέα μοντέλα στο περίπτερό της στη Γενεύη. Ο Karl-Thomas Neumann αποκάλυψε το μοδάτο και χαρισματικό ADAM Rocks, το τολμηρό ADAM S και το σούπερ σπορ Astra OPC EXTREME
. Το ADAM ROCKS συνδέει το όνομά του με ένα ακόμα ντεμπούτο στη Γενεύη: τον κινητήρα 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Το ADAM είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με αυτή τη μικρή κινητήρια μονάδα, η οποία σταδιακά θα διατίθεται και με άλλα μοντέλα. Η μεγαλύτερη επέλαση κινητήρων της Opel κάνει άλματα και στο μέτωπο των diesel: οι επισκέπτες στη Γενεύη θα απολαύσουν για πρώτη φορά από κοντά το Astra με την έκδοση 81 kW/110 hp της νέας γενιάς 1.6 CDTI Turbodiesel.

Opel και OnStar: Το επόμενο επίπεδο στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου

Πάνω από 6,5 εκατομμύρια πελάτες σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Μεξικό ήδη χρησιμοποιούν συνδεδεμένες υπηρεσίες OnStar. Η Opel σχεδιάζει να λανσάρει το OnStar στη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων της σε επίλεκτες Ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας από το 2015. Ο Karl-Thomas Neumann εξήγησε ποιες υπηρεσίες θα κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη:

1. Σύνδεση 4G LTE: Με το OnStar 4G LTE, το αυτοκίνητο γίνεται ένα ταχύτατο wi-fi spot, παρέχοντας ευκολότερη πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες που απαιτούν ευρυζωνική διασύνδεση δεδομένων, για μέχρι επτά κινητές συσκευές

2. Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης: Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας οδηγός στο δρόμο, το OnStar βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει. Εάν ενεργοποιηθεί κάποιος αερόσακος, το OnStar μπορεί να ειδοποιηθεί αυτόματα. Ακόμα και στην περίπτωση που προκύψει επείγον περιστατικό της υγείας ή ο οδηγός είναι μάρτυρας ενός ατυχήματος, πιέζοντας το μπουτόν επείγουσας ανάγκης, το OnStar κινητοποιείται για βοήθεια.

3. Remote link: Οι οδηγοί μπορούν να συνδέονται εξ αποστάσεως με το όχημά τους μέσω της εφαρμογής για κινητά OnStar RemoteLink. Μπορούν να βλέπουν τη διάρκεια ζωής του λαδιού και πληροφορίες για την πίεση ελαστικών, ή να κλειδώνουν / ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους μέσω smartphone. Διευθύνσεις προορισμών μπορούν να αποστέλλονται γρήγορα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

4. Υποστήριξη κλοπής οχήματος: Σε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου, το OnStar μπορεί να συνεργαστεί με την αστυνομία για γρήγορο και ασφαλή εντοπισμό.

5. Οδική βοήθεια: Εάν οι οδηγοί αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, δεν είναι ποτέ μόνοι. Άδειο ρεζερβουάρ ή κλατάρισμα ελαστικού; ένα πάτημα του μπουτόν επείγουσας ανάγκης είναι το μόνο που χρειάζεται για κινητοποίηση του OnStar.

6. Διάγνωση οχήματος: Το OnStar στέλνει ένα μηνιαίο email Διάγνωσης Οχήματος με τις σημαντικότερες πληροφορίες και τα στοιχεία του οχήματος. Ένας διαγνωστικός έλεγχος μπορεί να ζητηθεί οποιαδήποτε στιγμή με το πάτημα ενός μπουτόν.

7. Υπηρεσίες από απόσταση (remote services): Οι οδηγοί δεν χρειάζεται ποτέ ξανά να ανησυχήσουν αν κλείδωσαν το κλειδιά τους στο αυτοκίνητο. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο OnStar, ένας σύμβουλος θα εξακριβώσει το λογαριασμό τους και θα αποστείλει σήμα στο όχημα για ξεκλείδωμα των θυρών. Οι διευθύνσεις προορισμών μπορούν να εισάγονται άμεσα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, μέσω του μπουτόν OnStar ή της RemoteLink app.

Καυτές πρεμιέρες: ADAM ROCKS, ADAM S και Astra OPC EXTREME

«Αυτό το αυτοκίνητο τα σπάει» δήλωσε ο Karl-Thomas Neumann ανακοινώνοντας το νεότερο ADAM παραγωγής. Το ROCKS συνδυάζει τη χαρά της οδήγησης ενός ανοιχτού αυτοκινήτου με την απόλαυση ενός mini-crossover & λάτρη της περιπέτειας. Έχοντας μήκος 3.74-m συμβολίζει το αστείρευτο κέφι για ζωή – μέσα και έξω από την πόλη. Με μία ηλεκτρική, αναδιπλούμενη, υφασμάτινη οροφή Swing Top στάνταρ και μοναδικά πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος, το οποίο μάλιστα είναι ψηλότερο κατά 15 mm, το ADAM ROCKS εγκαινιάζει μία νέα, εξειδικευμένη κατηγορία της αγοράς. Είναι το πρώτο τρίθυρο mini-crossover πόλης με μήκος κάτω των 4.00 m. Θα εφοδιάζεται με το νέο, τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel. Αυτό το λιλιπούτειο high-tech σύνολο που ήδη πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 αναβαθμίζει τα πρότυπα πολιτισμένης λειτουργίας στην κατηγορία των τρικύλινδρων κινητήρων με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβων και κραδασμών και κορυφαία άνεση. Το ADAM ROCKS θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι.

«Όμως το ROCKS δεν σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της γκάμας μοντέλων ADAM, κάθε άλλο μάλιστα» συνέχισε ο CEO της Opel. Η έκδοση προ-παραγωγής του ADAM S ενσαρκώνει το καυτό, νέο, κορυφαίο μοντέλο υψηλών επιδόσεων για την οικογένεια του super-cool μικρού της Opel. Με κινητήρα 1.4 Turbo ECOTEC 110 kW/150 hp, σπορ ανάρτηση, σύστημα φρένων OPC και χαρακτηριστικό στυλ ‘Red ’n Roll’, το ADAM S συνδυάζει άριστα ‘νεύρο’ και δύναμη με άμεση και ακριβή απόκριση. Η υπερτροφοδοτούμενη μονάδα επιταχύνει το ζωηρό, μοδάτο ADAM S μέχρι την τελική ταχύτητα των 220 km/h. «Και το στυλ του ADAM S εκφράζει άριστα τον απόλυτα σπορ χαρακτήρα του.»

Η τρίτη καυτή πρεμιέρα ονομάζεται Astra OPC EXTREME. Βασισμένο στην έκδοση OPC Cup, το EXTREME φέρνει τη γνήσια αγωνιστική τεχνολογία στο δρόμο με ένα δίλιτρο, τούρμπο κινητήρα που αποδίδει πάνω από 300 hp. Χάρη στα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα από ανθρακονήματα, είναι κατά 100 kg ελαφρύτερο από ένα ‘συμβατικό’ Astra OPC. «Το OPC EXTREME είναι το ταχύτερο Astra όλων των εποχών και συμβολίζει τη γνήσια χαρά της οδήγησης» δήλωσε ο Karl-Thomas Neumann, περιγράφοντας το εντυπωσιακό πρωτότυπο. Εάν η αντίδραση του κοινού είναι θετική όσο αναμένεται, η Opel προγραμματίζει την παραγωγή ενός περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων για το σούπερ σπορ EXTREME με προδιαγραφές ασφάλτου.

Τέλος, πέρα από τις σπορ επιδόσεις, η Opel επιδιώκει και την οικονομία όπως επιβεβαιώνει ο νέος, αθόρυβος 1.6 CDTI diesel. Ο νέος turbo με 100 kW/136 hp και 81 kW/110 hp προσφέρει ισχυρές και ‘καθαρές επιδόσεις’ με ελάχιστο θόρυβο στην καρδιά της προϊοντικής γκάμας Opel, στην οικογένεια Astra. Η έκδοση 110 hp που κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη μειώνει την κατανάλωση σε 3,7 lit / 100 km και με εκπομπές CO2 97 g/km, καταρρίπτει το όριο των 100 g (διαδικασία δοκιμών NEDC). Το Astra διατίθεται τώρα με την πολυβραβευμένη τεχνολογία IntelliLink. Το προηγμένο σύστημα infotainment φέρνει ένα μεγάλο αριθμό υπηρεσιών smartphone μέσα στο αυτοκίνητο και υπογραμμίζει τον πρωτοποριακό ρόλο της Opel στη σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ