2014-03-04 20:01:14
Φωτογραφία για Μόσχα: Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν είναι νεκρός
Φήμες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας να έχει χάσει τη ζωή του

Στο ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, έρχεται μία φήμη για την τύχη του έκπτωτου Ουκρανού προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Την τελευταία ώρα, δημοσιεύματα, δίχως να είναι η γνωστή η προέλευσή τους, θέλουν τον Γιανουκόβιτς να έχει χάσει τη ζωή του, χωρίς να διευκρινίζονται τα αίτια θανάτου του.

Μόλις οι φήμες είδαν το φως της δημοσιότητας, εκπρόσωπος της κρατικής Δούμας έσπευσε να σχολιάσει πως πρόκειται για «μιντιακό πόλεμο» και φημολογίες δίχως υπόσταση.

«Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι ο Γιανουκόβιτς είναι νεκρός. Το έχουν παρακάνει τώρα, λέγοντας τέτοια πράγματα για έναν άνθρωπο που είναι εν ζωή», δήλωσε εκπρόσωπος της κρατικής Δούμας, Βλάντιμιρ Βασίλιεφ.

«Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δε ζει στην Ουκρανία τώρα. Ανετράπη, αλλά παραμένει ο μοναδικός νόμιμος πρόεδρος», επισήμανε ο Βασίλιεφ, συμπληρώνοντας παρόλα αυτά ότι παραμένει άγνωστη η τύχη του και καλώντας για περισσότερη προσοχή στην ενημέρωση.


«Η ενημέρωση σχετικά με την Ουκρανία πρέπει να χειρίζεται με μεγάλη υπευθυνότητα και να ζυγίζεται προσεκτικά- σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία», πρόσθεσε ο Βασίλιεφ.

Την ίδια ώρα, την είδηση του θανάτου του διέψευσε και ο αναπληρωτής διευθυντής του πρακτορείου ITAR-TASS, Μιχαήλ Γκάσμαν, δηλώνοντας πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο «πριν μερικές ώρες».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως τον συνάντησε την περασμένη Παρασκευή, ενώ επισήμανε: «Δε μπορώ ούτε να φανταστώ ποια χρησιμότητα έχουν τέτοιες φήμες» και τόνισε πως ο ίδιος ο Γιανουκόβιτς είναι «σοκαρισμένος με όσα έχουν συμβεί στην Ουκρανία».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ