2014-03-05 00:35:09
Φωτογραφία για Επιστολές Γλέζου σε Μεϊμαράκη-Βενιζέλο για γερμανικές οφειλές
Το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα επαναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Γερμανίας με επιστολές που απέστειλε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Με την επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Γλέζος ζητά να λάβουν γνώση οι βουλευτές του πορίσματος που έχει συντάξει το Γενικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με τις γερμανικές οφειλές, πριν, όπως επισημαίνει, την άφιξη στην Αθήνα του Γερμανού Προέδρου.

Παράλληλα, υπενθυμίζει σχετική δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, κατά την πρόσφατη ενημέρωση που τους έκανε.

Στην επιστολή του προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη άμεσης συγκρότησης της Διακομματικής Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές, που ομόφωνα, όπως σημειώνει, αποφάσισε η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ώστε να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανίας, ο οποίος επισκέπτεται τα επόμενα 24ωρα την Ελλάδα.


Αναλυτικά οι δύο επιστολές:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη :

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Θεωρώ αναγκαίο να συγκροτηθεί άμεσα η επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές, που αποφάσισε ομόφωνα η ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας ο οποίος έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014.

Μανώλης Γλέζος»

Προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο:

«Αγαπητέ Υπουργέ,

Κατά την ενημέρωσή σας στις μόνιμες επιτροπές, Εξωτερικών και Άμυνας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος στις 25-2-2014 δεσμευτήκατε να δώσετε να διαβάσουμε το πόρισμα για να γνωρίσουμε όπως δηλώσατε, «τι είναι αυτό που εισηγείται το πόρισμα θα αντιληφθείτε γιατί λέω ότι πρέπει αυτό να μας το πει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ως γνωμοδότηση».

Συγκεκριμένα καλέσατε τα κόμματα και εμένα να λάβω γνώση του πορίσματος.

Είναι φανερό ότι εξαιτίας της επίσκεψης του Προέδρου της Ομόσπονδης Γερμανικής Δημοκρατίας στην Αθήνα επείγει να γνωρίσουμε το περιεχόμενο του πορίσματος πριν την άφιξη του.

Μανώλης Γλέζος» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ