2014-03-05 08:27:34
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Την Αθήνα επισκέπτεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Εν όψει της επίσκεψής του ο κ. Γκάουκ είχε δηλώσει πρόσφατα στη Deutsche Welle: «Θα κάνω μνεία στην ολέθρια γερμανική ιστορία. Το έκανα και σε άλλες χώρες, που επισκέφθηκα και θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί». «Θα πω επίσης», πρόσθετε, «ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα». Είχε ωστόσο εκφράσει τη στήριξή του στην κ. Μέρκελ, σημειώνοντας αυτό που δεν κατανοεί είναι να επιρρίπτει κανείς στην γερμανίδα καγκελάριο την ευθύνη για την εξαθλίωση.

Πρωτοβουλίες Μ. Γλέζου

Με αφορμή την επίσκεψη του γερμανού προέδρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος απέστειλε δύο επιστολές για το θέμα των γερμανικών οφειλών. Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον οποίο ζητείται να συγκροτηθεί άμεσα η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, προκειμένου η Επιτροπή να ζητήσει συνάντηση από τον Γερμανό πρόεδρο.

Η δεύτερη απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον κ. Γλέζο να ζητεί ενημέρωση για το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο υπουργός σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ