2014-03-05 12:37:05
Φωτογραφία για Αυξάνεται επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Αλφειού
Την ώρα που το βλέμμα είναι στραμμένο στη στάθμη του ποταμού Αλφειού, που απειλεί τις παρόχθιες περιοχές μετά τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, δεκάδες άλλα μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, εξαιτίας της κακοκαίριας. Τόσο ο κεντρικός οδικός άξονας Κρέστενας – Ανδρίτσαινας, όσο και οι δρόμοι των χωριών και του αγροτικού δικτύου, έχουν καταρρεύσει με αποτέλεσμα τα συνεργεία του δήμου να τρέχουν σε κάθε σημείο για να φροντίσουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Από την Καθαρά Δευτέρα ήδη ήταν πολλά τα προβλήματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως στην επαρχιακή οδό Κρέστενας – Ανδρίτσαινας, στο ύψος του Γρύλλου, όπου υποχώρησε το πρανές και κατέστησε αδιάβατο το δρόμο με τόνους λάσπης στο οδόστρωμα. Τα συνεργεία του δήμου εργάστηκαν ασταμάτητα προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Προβλήματα υπήρξαν και στον παραποτάμιο δρόμο μετά το Πλουτοχώρι, λόγω κατολισθήσεων


Το πρωί της Τρίτης φανέρωσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στη συνεχιζόμενη κακοκαιρία. Στο δρόμο από τη γέφυρα του Αλφειού στα Άσπρα Σπίτια προς Τρυπητή, σημειώθηκε καθίζηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και κόπηκε η άσφαλτος.

Στην Ε.Ο. Κρέστενας - Ανδρίτσαινας υπήρξαν νέες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο ύψος της Πλατιάνας, ενώ στην είσοδο του Γραίκα υποχώρησε εκ νέου τμήμα του δρόμου σε νέα καθίζηση.

Όπως ανέφεραν στην Πρωινή οι αντιδήμαρχοι Δήμος Φωτεινόπουλος και Γιάννη Δάγκαρης τα προβλήματα είναι πολλά και διάσπαρτα στις περιοχές του δήμου. Σε πολλά σημεία υπάρχουν προβλήματα επίσης στους δρόμους εντός των χωριών αλλά και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Όμως ο μεγαλύτερος φόβος παραμένει ο Αλφειός. Ο ποταμός, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα προκαλώντας πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ η στάθμη του διαρκώς ανεβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αλφειός ενισχύεται διαρκώς από τα νερά του Ερυμάνθου, του Ενιπέα και άλλων μικρότερο παραπόταμων και χειμάρρων. Η στάθμη του έχει ανέβει αρκετά και στις περιοχές κάτω από το φράγμα του Φλόκα στην Αλφειούσα, όπου πλημμύρισαν και εκεόι οι παρόχθιες εκτάσεις. Σήμερα εκτιμάται πως με την συνεχιζόμενη κακοκαιρία, η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να στρέψει εκεί το βλέμμα της.
ilialive.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ