2014-03-05 12:41:07
Φωτογραφία για Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας [video]
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια επιτυχούς πορείας στο χώρο της εκπαίδευσης. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά 2014- 2015. Ιδιαίτερα σήμερα που η απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου θεωρείται απαραίτητη για κάθε επαγγελματική αναζήτηση ή σταδιοδρομία, η σημερινή μας επικοινωνία θεωρούμε κρίνεται απαραίτητη.

Το ΣΔΕ Βοιωτίας είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που παρέχει στους αποφοίτους απολυτήριο τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου και η διάρκεια σπουδών του είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη). Δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις και η αξιολόγηση γίνεται με την περιγραφική μέθοδο. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά, Πληροφορική, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσική-Τεχνολογία και Αισθητική Αγωγή και το πρόγραμμα σπουδών είναι εναρμονισμένο με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων.


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας στεγάζεται στα Πέτρινα (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας) στον Ορχομενό και το παράρτημα του στη Θήβα στο 5ο Γυμνάσιο. Απευθύνεται σε άτομα 18 ετών και άνω που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και το πρόγραμμα σπουδών χαρακτηρίζεται από ευελιξία (αρκετά μεγάλος αριθμός απουσιών), προκειμένου να καλυφθούν οι ατομικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και να αναδειχθούν οι κλίσεις και οι δεξιότητές τους.

Μέσα σε μικρό σχετικά διάστημα οι εκπαιδευόμενοι μας μπορούν να αποκτήσουν:

• Απολυτήριο Γυμνασίου.

• Ουσιαστική μόρφωση.

• Πιστοποιημένη γνώση πληροφορικής και αγγλικών.

• Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανεύρεση εργασίας.

• Ψυχολογική υποστήριξη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ο αριθμός ενηλίκων συμπολιτών μας που δεν έχει τελειώσει το Γυμνάσιο ανέρχεται σε 27.043, δηλαδή ένας στους τέσσερις.

Αν εμείς οι ίδιοι δεν ανήκουμε σε αυτή την ομάδα, σίγουρα στο συγγενικό ή φιλικό μας περιβάλλον υπάρχουν άτομα που ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία και ως ένα βαθμό εξαρτάται κι από μας να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον να κάνουν ένα βήμα προς τη ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης τους.

Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας, παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε να επιτυγχάνεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

- στο ΣΔΕ Ορχομενού, καθημερινά 17.00 – 20.00, τηλ. 2261039045

-στο Δήμο Θήβας, 08:00-14:00, τηλ. 2262350662

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Σταράς Κων/νος
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ