2014-03-05 12:51:58
Φωτογραφία για Πάτρα: «Είμαι ένας άλλος» με τον Γιάννη Στάνκογλου στο θέατρο Πάνθεον - Τιμή εισιτηρίου
Την θεατρική παράσταση «Είμαι ένας άλλος» του Michael Azar, έργο που παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Πατρινοί στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ της οδού Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη το διήμερο Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Μαρτίου 2014.

Ώρες Παραστάσεων: 9.30 μ.μ.

Απογευματινή Σαββάτου: 7.30 μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίου - Γενική Είσοδος 13 €.

Υπάρχει ζωή παντού και κάθε μια απ’ αυτές τις ζωές αξίζει να τη ζήσεις. «Είμαι ένας άλλος» ονομάζεται το θεατρικό έργο του Σουηδού ακαδημαϊκού και θεατρικού συγγραφέα Μίκαελ Αζάρ που ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη από τις 21 Οκτωβρίου 2013 στο Από Μηχανής Θέατρο, στην Αθήνα.

Το έργο εμπνέεται από τη ζωή και τη φιλοσοφία του Α. Ρεμπώ, τον οποίο ερμηνεύει ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου (Το Ταγκό των Χριστουγέννων) σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen.

Μπορεί ο Ρεμπώ να εγκατέλειψε τη συγγραφή σε ηλικία 20 ετών, αλλά κατάφερε να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του συμβολισμού και να επιδράσει τόσο πολύ στη μοντέρνα ποίηση που συνέχισε να ασκεί επιρροή με τη φιλοσοφία της ζωής του και τις απόψεις του για την ελευθερία πολλά χρόνια μετά σε καλλιτέχνες όπως τους Jim Morrison, Patti Smith, Jack Kerouac, John Lennon και τη Beat Generation εν γένει.

Ο Μίκαελ Αζάρ μας παραδίδει ένα έργο που πλημμυρίζει από τη δύναμη του πνεύματος του Ρεμπώ, έναν άνθρωπο που θέλησε να ζήσει απαλλαγμένος από τον φόβο, αλλά και τις δεσμεύσεις των άλλων, έναν άνθρωπο που ήθελε να είναι ελεύθερος και αντιλαμβανόταν πως για να βελτιωθεί ο κόσμος, όφειλε πρώτα ο καθένας να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό.

Το έργο, που δεν είναι αυτοβιογραφικό αλλά διαπνέεται από την αγάπη και το θαυμασμό ενός θεατρικού συγγραφέα για το φαινόμενο που υπήρξε ο Ρεμπώ, διατρέχει όλη τη ζωή του γάλλου ποιητή από την παιδική του ηλικία ώς τα τελευταία χρόνια της σύντομης ζωής του στη Χαράρ της Αιθιοπίας.

Τα σκηνικά είναι του Νίκου Αναγνωστόπουλου και η μουσική του Carl Michael Von Hausswolff, σπουδαίου Σουηδού συνθέτη της ηλεκτρονικής μουσικής.

Κοστούμια: Σωτήρης Γεωργίου

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Κίνηση: Νίκος Δραγώνας

Ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ