2014-03-05 13:18:06
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ «Διανύοντας τα τελευταία μέτρα» πριν από τις ετήσιες κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα
Ως γνωστόν λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από την διενέργεια των ετήσιων κρίσεων των Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Θα αναμέναμε και μετά από όσα βιώνουμε ως κοινωνία αλλά και ως ένστολοι, το «προβληματικό» πεδίο διεξαγωγής τους να είχε τροποποιηθεί, να είχε αλλάξει. Μάταια η προσμονή μας. Φαίνεται ότι κάποια πράγματα, ακόμη κι αν όλοι συνομολογούν στην ανάγκη αλλαγής τους, εξακολουθούν να μένουν ανέγγιχτα. 

Πριν από ένα χρόνο, σε μια ανάλογη παρέμβασή μας αναφορικά με το θέμα, ευχόμασταν να ήταν η τελευταία χρονιά που οι κρίσεις θα διεξάγονταν με τα ισχύοντα. Δυστυχώς όμως  το κεφάλαιο «κρίσεις», κορυφαία στιγμή για την επαγγελματική εξέλιξη των στελεχών, δεν άνοιξε.

Για άλλη μια φορά, οι κρίσεις θα διενεργηθούν στο ίδιο απαρχαιωμένο πλαίσιο, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι ικανό να ανταποκριθεί στην σύγχρονη εποχή και δεν εμπεδώνει το αίσθημα δικαίου του κρινόμενου, αλλά και μεταξύ των στελεχών.


Για άλλη μια φορά, οι κρίσεις στηρίζονται κυρίως στην υποκειμενικότητα του κρίνοντος και όχι στην αντικειμενικότητα του συστήματος. 

Για άλλη μια φορά απουσιάζουν τα συγκεκριμένα, μετρήσιμα κριτήρια, που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, απαραίτητο συστατικό μιας δίκαιης κρίσης. 

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις διαπιστώσεις μας, την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία οργανισμών με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά και την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται η χώρα, τονίζουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να αλλάξει επιτέλους το πλαίσιο διενέργειάς τους, προκειμένου με την ολοκλήρωση και ανακοίνωσή τους, να μην υπάρχουν εκείνα τα περιθώρια που θα αμφισβητούν το αποτέλεσμα.

Πολλές υποσχέσεις έχουμε ακούσει κατά καιρούς για διαφάνεια και αξιοκρατία. Εμείς θα περιμένουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις, ελπίζοντας παράλληλα να είναι η τελευταία χρονιά, που οι κρίσεις θα διεξαχθούν με τα ισχύοντα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ               Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Αθήνα βουλιάζει...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Αθήνα βουλιάζει...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ