2014-03-05 18:00:31
Φωτογραφία για Σαμαράς – Βενιζέλος: Επί τάπητος η «απάντηση» της κυβέρνησης στις πιέσεις της Τρόικας
Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά και οι εξελίξεις με την Ουκρανία, βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης που έχουν, αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη αναμένεται ότι θα υπάρξει και ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Οι δύο αρχηγοί θα καταβάλλουν προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο πολιτικής απόφασης, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Συνεργάτες τους επιμένουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω στα «εργαλεία» του ΟΟΣΑ που αφορούν στο φρέσκο γάλα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτιμώντας ότι, στην αντίθετη περίπτωση, το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση θα το «πληρώσει» στις κάλπες.

Την ίδια ώρα, όξυνση προκαλεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και το θέμα των 4.000 δημοτικών υπαλλήλων, που πρέπει να «συνεισφέρει» το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.000 υπαλλήλων του Δημοσίου για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας.

Όσο για το μείζον θέμα των τραπεζών, Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη εμμένουν στην πλήρη κάλυψη που έδωσαν στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο, καθώς, συν τοις άλλοις, θεωρούν ότι οι πιέσεις που ασκεί ο Πολ Τόμσεν εντάσσονται στη στρατηγική του ΔΝΤ έναντι της ευρωζώνης.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ