2014-03-05 20:19:10
Φωτογραφία για Επαρχιακή οδός Θολού - Φιγαλείας: Υποχωρούν οι δρόμοι - Νέες καθιζήσεις μετά την παρατεταμένη κακοκαιρία
Όχι σε ένα,όχι σε δύο αλλά σε τέσσερα σημεία δημιουργήθηκε καθίζηση στην Επαρχιακή Οδό Θολού - Φιγαλείας μετά και την παρατεταμένη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Το πρώτο σημείο όπου δημιουργήθηκαν νέες ρωγμές είναι μόλις 20 μέτρα από την Γέφυρα Μαυρονικόλα προς Νέα Φιγαλεία.Δίπλα στο δρόμο περνάει το ρέμα Θολού με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να υποστεί μικρή καθίζηση χωρίς ωστόσο να δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων.

Το δεύτερο σημείο όπου δημιουργήθηκαν νέες ρωγμές είναι 1χλμ έξω από το Λέπρεο προς Νέα Φιγαλεία.Το σημείο αυτό μέχρι και το 2005 είχε πρόβλημα με το οδόστρωμα συνεχώς να "βυθίζεται". Με κάποια απλά έργα η τότε Νομαρχία κατάφερε να συγκρατήσει το υπέδαφος για να μην υποχωρεί. Πλέον όμως οι κάτοικοι της Φιγαλείας αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί βλέπουν το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται.

Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν στον οικισμό Ρεβελέικα όπου ο δρόμος υποχώρησε και πάλι με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Στο σημείο το μεσημέρι έφθασαν τεχνικοί της Π.Ε.Ηλείας και μηχανήματα με σκοπό να επαναφέρουν το κομμάτι στην αρχική του κατάσταση δηλαδή έγινε εκ νέου νέα επιχωμάτωση για να μπορούν να κινούνται τα οχήματα και κυρίως τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.


Επίσης πρόβλημα,όχι τόσο σημαντικά όμως, έχουμε και στο εργοτάξιο των έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην περιοχή Δυστύχημα στο χωριό Λέπρεο όπου έχουν σημειωθεί σε τρία σημεία κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την συνέχιση του έργου.

Τέλος κατολίσθηση έγινε και μέσα στο Λέπρεο δίπλα σε σπίτια.Ένα τμήμα του βουνό έπεσε, ευτυχώς σε οικοδομή χωρίς ωστόσο να προκαλέσει μεγάλες ζημιές ενώ και στην είσοδο του Λεπρέου προς Νέα Φιγαλεία για περίπου 20 μέτρα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας παραμένει κλειστό λόγω κατολίσθησης.

Πηγή: Φιγαλεία - Τοπικές Ειδήσεις @ Facebook
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ