2014-03-06 07:43:10
Φωτογραφία για Θα κηρύξουμε τον πόλεμο κατά της μόλυνσης
Η Κίνα σκοπεύει να "κηρύξει πόλεμο" κατά της μόλυνσης του αέρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την ετήσια έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση παρουσίασε λεπτομερή σχέδια για την αντιμετώπιση του προβλήματος που μαστίζει τη χώρα.

Σε ορισμένα σημεία της χώρας τα επίπεδα της μόλυνσης του αέρα ξεπερνούν το όριο ασφαλείας, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών και την ανησυχία της κυβέρνησης ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα.

"Θα κηρύξουμε με αποφασιστικότητα τον πόλεμο κατά της μόλυνσης, όπως κάναμε και με τη φτώχεια", δήλωσε ο Λι ενώπιον των σχεδόν 3.000 βουλευτών στη διάρκεια της ομιλίας του που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Όπως είπε ο Λι, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν πρώτα στη μείωση των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων PM 2.5 και PM 10 καθώς και στην κατάργηση των απαρχαιωμένων παραγωγών ενέργειας και των βιομηχανικών μονάδων, που επιβαρύνουν κατά πολύ την ατμόσφαιρα.


Η Κίνα δεν πλήττεται μόνο από το νέφος, που και φέτος τον χειμώνα κάλυψε μεγάλα τμήματα του πυκνοκατοικημένου ανατολικού τμήματος της χώρας. Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δαπανήσει 2 τρισ γιουάν (330 δισ δολάρια) για την αντιμετώπιση της μόλυνσης των περιορισμένων υδάτινων πόρων.

Επίσης, ο Λι δήλωσε ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να μετατρέψει 333.300 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης σε δασικές περιοχές και βοσκοτόπους, ενώ το κοινοβούλιο προχωράει σε τροποποιήσεις νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος οι οποίοι θα προβλέπουν τιμωρία και πρόστιμο για τους παραβάτες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ