2014-03-06 15:56:14
Φωτογραφία για Οι Μ.Κ.Ο. και η πραγματική φιλανθρωπική δράση του Διορθόδξου Συνδέσμου Ο Απόστολος Παύλος
ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

 

 «Μηδενὶ δίκην δικάσῃς, πρὶν ἀμφοῖν μύθον ἀκούσῃς» (ἐπ᾿ οὐδενὶ λόγῳ ἐπιτρέπεται νὰ βγάζῃ κάποιος συμπεράσματα γιὰ κάτι, ἐὰν προηγουμένως δὲν ἔχει ἐξετάσει ἐπισταμένως τὴν ὑπόθεσι ἀπὸ ὅλες τὶς πλευρές,Φωκυλίδης 5ος αἰώνας π.Χ., Ἀρχαῖος Ἕλληνας ποιητὴς ἀπὸ τὴν Μίλητο). 

Το σύντομο αυτό σημείωμα προωθούμε σε σας που είσθε μία σοβαρή πηγή ενημερώσεων και αγωνίζεσθε για την αλήθεια, προς δημοσίευση, χάρη των ανθρώπων που αγαπούν τη δικαιοσύνη.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

Φόρτωση παλετών για ανθρωπιστικές βοήθειες (χωρίς ανυψωτικά μηχανήματα αλλά με τα χέρια !) από εθελοντές του Διορθοδόξου Συνδέσμου  

Το θέμα των Μ.Κ.Ο. είναι πολύ επίκαιρο και σπουδαίο.

 Όμως μερικοί δημοσιογράφοι, που ενδιαφέρονται μόνο για τη θεαματικότητα, από ημιμάθεια ή κακοήθεια γίνονται οδοστρωτήρες, ισοπεδώνουν τα πάντα και, σκόπιμα ή από ιδιοτέλεια, αμνηστεύουν τα μεγάλα «λαμόγια», τους απατεώνες, τους «αετονύχηδες» και τους «πατριάρχες» της διαπλοκής.


Ταυτόχρονα σπιλώνουν την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και την αρίστη φήμη ανιδιοτελών ιδεολόγων, πραγματικών εθελοντών, που πασχίζουν με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη ανιδιοτέλεια να αξιοποιούν και τη τελευταία δεκάρα τους για βοήθεια για τους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας, προς δόξα Θεού.

 

Υποχρεωνόμαστε να κάνουμε μία σύντομη αναφορά και παρακαλούμε θερμά για την ευρεία διάδοση του παρόντος.

 

 

1. Ο ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ λειτουργώντας συνεχώς από το 1994 (δηλαδή 6 χρόνια πριν αρχίσουν να φυτρώνουν τα Μ.Κ.Ο. - «λαμόγια» σαν μανιτάρια), έχει στείλει αποδεδειγμένα επάνω από 75.000 τόννους ανθρωπιστικές βοήθειες χωρίς την παραμικρή επιδότηση μας από πολιτεία, εκκλησία ή ΔΕΚΟ σε Σερβία, Ρουμανία, Ρωσσία, Γεωργία, Ουκρανία, ιεραποστολές στὴν Αφρική και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας, με δικές του δαπάνες και με την αξιοποίηση του «δίλεπτου της χήρας» που μας εμπιστεύονται φιλάνθρωποι, λόγω της απόλυτης διαφάνειας μας.

Τις δραστηριότητές μας επιβεβαιούν πολλές δεκάδες ογκωδέστατοι φάκελλοι και χιλιάδες ευχαριστήριες επιστολές, φωτογραφίες και video (τα περισσότερα ευρίσκονται στην ιστοσελίδα μαςwww.fotgrammi.gr) .

 

2. Μετά από δικές μας εισηγήσεις, μας ανέθεσε το Υπουργείο Γεωργίας, πορτοκάλια, αντί εγκληματικώς να πετάγονται στις χωματερές, να τα στέλνουμε στην Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο και Σερβία. Την αξία τους την πλήρωναν οι Βρυξέλλες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ τοῦ Υπουργείου Γεωργίας χωρίς να έχουμε καμία ανάμειξη στα οικονομικά.

 

3. Εν τω μεταξύ «λαμόγια» και «αετονύχηδες», έχοντας κομματική ταυτότητα ή συνδικαλιστική ιδιότητα, παροτρύνονταν από τους ιθύνοντες Υπουργείων, Δημοσίων Οργανισμών και λοιπούς παράγοντες να επιστρατεύσουν συγγενείς και φίλους τους και να συστήσουν Μ.Κ.Ο., για να λαμβάνουν τεράστια ποσά από τα διάφορα Υπουργεία κ.λπ., κ.λπ., για να βολεύονται όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον,κατασπαταλώντας αδιάντροπα τον ιδρώτα του βαρύτατα φορολογουμένου πτωχού ελληνικού λαού (βάσει οδηγίας των Βρυξελλών κάθε μέλος της Ενωμένης Ευρώπης όφειλε να διαθέτει τουλάχιστον το 0,21 % του ανώτατου εθνικού προϊόντος για ανθρωπιστικές βοήθειες), διατεινόμενοι ότι θα έσωζαν δήθεν τους πτωχούς και ανίσχυρους λαούς με τα πλέον απίθανα φανταστικά και απατηλά τους προγράμματα σε κάθε είδους απίθανο τομέα . . .

 

               4. Αυτά ήταν τά περιβόητα προγράμματα του Υπουργείου Εξωτερικών/    

     Διεύθυνση ΥΔΑΣ.

 

           5. Πως συνδέθηκε ο Διορθόδοξος Σύνδεσμος με τα προγράμματα του  

    Υπουργείου Εξωτερικών.

Α) Το έτος 2000 οι παραγωγοί ροδάκινων είχαν υπερπαραγωγή και πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας με επιδότηση των Βρυξελλών (αρ. αποφ. 180172/10.8.2000 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ κ.α.), το Υπουργείο Εξωτερικών διέθεσε (αρ. αποφ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 383153/14.9.2000 και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Φ.1354-2234.7/6ΑΣ360/14.9.2000)  460.000.000 δρχ. για αποστολή 2.900 τόννων ροδάκινων για τους πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου ως επισιτιστική βοήθεια.

 

Κανένας «αετονύχης» και «λαμόγιο» των Μ.Κ.Ο. δεν ήθελε να ασχοληθεί με τα πολύ ευαίσθητα ροδάκινα, επειδή σε 1-2 μέρες «ανάβουν», εάν δεν λειτουργεί το φορτηγό/ψυγείο μέρα-νύχτα και έδωσε τοΥπουργείο Εξωτερικών την όλη ποσότητα των 2.900 τόννων σε μας, στον «Διορθόδοξο Σύνδεσμο Ο Απόστολος Παύλος». Αφού τελείωσαν οι αποστολές, μας έδωσαν και την διαχείριση των 460.000.000 δρχ, επειδή εμείς γνωρίζαμε πόσες ακριβώς ποσότητες έστειλε η κάθε ομάδα ως επισιτιστική βοήθεια, πόσα φορτηγά από την κάθε εταιρεία κ.λπ .κλ.π. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τα 460.000.000 και πληρώσαμε τους παραγωγούς, τις μεταφορές, τους εκτελωνισμούς, τις συσκευασίες κ.λπ. μέχρι τελευταία δεκάρα (με επίσημα παραστατικά κατατεθειμένα στο Υπουργείο Εξωτερικών και καταχωρημένα στα βιβλία μας από 2000).

 

Οι αποστολές των νωπών ροδάκινων εκτελέσθηκαν με απερίγραπτες δυσχέρειες, πού περιγράφονται στοπεριοδικό μας «Φωτεινή Γραμμή» τεύχος 4/5 Ιούλιος-Οκτώβριος 2000, σελ. 22-29. Είχαν ευτυχώς μεγάλη επιτυχία. Κατορθώσαμε και μοιράσθηκαν και στις πιο απομακρυσμένες κωμοπόλεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Οι διανομές έγιναν με επιτόπια επίβλεψη των γεωπόνων του Υπουργείου Γεωργίας.

Όταν προς το τέλος ανακαλύψαμε κάποιες ατασθαλίες εκ μέρους του σέρβου παραλήπτη (του εκπροσώπου του Πατριαρχείου του Βελιγραδίου Επισκόπου Vranje Παχώμιου), αμέσως ενημερώσαμε εγγράφως το Πατριαρχείο Σερβίας, το Υπουργείο Γεωργίας, το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρέσβυ της Ελλάδος στο Βελιγράδι κ. Μιχαήλ Σπινέλλη.

           Προς μεγάλη μας απογοήτευσή μας, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να

   ερευνήσει το θέμα. Ο μακαριστός Πατριάρχης της Σερβίας Παύλος ήταν ήδη

   υπέργηρος και ασθενής…

 

Β) Η επισιτιστική βοήθεια ροδάκινων ήταν 2.900 τόννοι αλλά τελικώς εξήχθησαν 2.887.738 κιλά, λόγω ελλείψεως ποσοτήτων. Αναφέραμε τούτο στο Υπουργείο Εξωτερικών, για να επιστρέψουμε την αξία των2.887.738 κιλών, δηλαδή 1.944.998 δρχ. Τὸ Υπουργείο Εξωτερικών μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Γεωργίας το οποίο με το έγγραφο του υπ᾿ αριθμ. 334252/20.3.2001 μας επέστρεψε τα χρήματα. Όλα τα σχετικά είναι στην ιστοσελίδα μας www.fotgrammi.gr

     Το εν λόγω ποσό το καταχωρήσαμε σαν έσοδο στο ταμείο μας και τούς

     ισολογισμούς μας.

     Μακάρι και σήμερα να δεχθεί τα χρήματα το Υπουργείο Εξωτερικών ή άλλο

     Υπουργείο, για να τα δώσουμε αμέσως. 

 

Για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, υπάρχουν αναλυτικότατα στοιχεία και έγγραφα στην ιστοσελίδα μας :     www.fotgrammi.gr

στο άρθρο :

 

http://www.fotgrammi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=820:21214--------&catid=30:2009-07-31-01-43-04.

 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2007

Διανομή φρέσκου βούτυρου με φορτηγά ψυγεία

σε φτωχές πολύτεκνες οικογένειες

 

*******************

******************

**********************

******************

Πηγή: Φωτεινή Γραμμή
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ