2014-03-06 16:27:30
Φωτογραφία για ΤΖΕΝΤΙΛΕ : ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε δηλώνει θαυμαστής του Παναθηναϊκού, δεν αποκλείει το γεγονός να παίξει στην Ελλάδα και θυμάται το "πράσινο" παρελθόν του πατέρα του!

Η Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των διαδοχικών της αγώνων κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για το TOP-16 της Euroleague.

Την περασμένη εβδομάδα, νίκησε στο καλάθι τον Παναθηναϊκό και την Πέμπτη το βράδυ (6/3, 21:00) έρχεται στην Ελλάδα για να υπερασπιστεί το εντυπωσιακό +30 (81-51) με το οποίο επικράτησε του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος είναι ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της Αρμάνι Μιλάνο που φέτος δείχνει μετά από χρόνια να δουλεύει καλά, μίλησε στο Euroleague Greece.

Πέραν του 5-3 στη Euroleague που την φέρνει στην 2η θέση, οδηγεί και την κούρσα του ιταλικού πρωταθλήματος με απολογισμό 16-5 μετά από 21 αγώνες.

Αλήθεια τι πιστεύει ότι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο Ιταλός γκαρντ που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 22 του χρόνια;


"Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, αμυνόμαστε όλοι, προσπαθούμε. Ακόμα όμως δεν έχουμε κερδίσει τίποτα, οπότε καλύτερα να μιλήσουμε στο τέλος. Παρ' όλα αυτά μέχρι στιγμής είναι μία πολύ θετική σεζόν για εμάς", σχολίασε ο Τζεντίλε για να συνεχίσει αναφερόμενος στο πόσο καθοριστικοί είναι οι αγώνες κόντρα στις ελληνικές ομάδες:

"Πρόκειται για αγώνες πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, πολύ σημαντικοί, αλλά ακόμα όχι αποφασιστικοί. Εμείς από την πλευρά μας, κάθε φορά σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας και στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ολυμπιακός".

Θαυμάζω τους Σπανούλη και Διαμαντίδη

Η Αρμάνι Μιλάνο "φουλάρει" για την 2η θέση του ομίλου πίσω από την αήττητη Μπαρτσελόνα, αλλά στόχος της είναι να παίζει καλά, όπως επισημαίνει ο Αλεσάντρο Τζεντίλε.

"Δεν κάνουμε υπολογισμούς, στόχος μας είναι να νικάμε κάθε αγώνα, γνωρίζοντας ότι μπορούμε να παίξουμε καλά κόντρα σε όλους τους αντιπάλους, όπως έχουμε δείξει ακόμα και στα παιχνίδια στα οποία ηττηθήκαμε", τονίζει κατηγορηματικά ο Ιταλός άσος.

Ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι μπορούν να προκριθούν και οι δύο ελληνικές ομάδες στα πλέι οφ της διοργάνωσης και έδειξε να πιστεύει στο ενδεχόμενο αυτό: "Πιστεύω ότι μπορούν να προκριθούν τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος και όλα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια, καθώς απομένουν πολλά παιχνίδια ακόμα στο TOP-16".

Στην ερώτηση ποιους παίκτες ξεχωρίζει από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν λιγομίλητος: "Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα τους Σπανούλη και Διαμαντίδη".

"Ο Παναθηναϊκός θα ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές"

Στην Ελλάδα είναι γνωστός λόγω του πατέρα του, Νάντο Τζεντίλε ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τρία χρόνια και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της ομάδας. Δεν γινόταν να μην γίνει αναφορά λοιπόν σε εκείνα τα χρόνια "Θαυμάζω τον Παναθηναϊκό, ως οργάνωση και ομάδα, παίζει κάθε χρόνο για να κερδίζει. Όταν βρεθήκαμε στην Ελλάδα, μας φέρθηκαν πολύ καλά και εμείς νιώσαμε άνετα. Δεν είναι μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που ανήκει στην κορυφή και έχω πολλές αναμνήσεις αν και ήμουν πολύ μικρός τότε", σχολίασε ο 22χρονος άσος που έζησε την τριετία (1998-2001) στη χώρα μας.

Όσον αφορά τον πατέρα του που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, πριν από περίπου 13 χρόνια σχολίασε ότι: "Και ο ίδιος έχει πολύ καλές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. Πάντα μου έλεγε ότι ήταν πολύ ιδιαίτερη για εκείνον, η θητεία του στον Παναθηναϊκό".

Καταλήγοντας δεν ήταν δυνατόν να μην ρωτηθεί αν θα ήθελε κάποια στιγμή στην καριέρα του να παίξει στην Ελλάδα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν το απέκλεισε... "Είμαι πολύ καλά στο Μιλάνο και θα ήθελα να συνδέσω το όνομα μου με την Ολίμπια Μιλάνο για πολλά χρόνια. Αν για οποιονδήποτε λόγο θα έπρεπε να αποχωρήσω από την ομάδα, σαφώς και ο Παναθηναϊκός θα ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές. Όχι μόνο για μένα, αλλά φυσικά για όλους τους παίκτες".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ