2014-03-06 21:00:27
Φωτογραφία για Η GasGas αγοράζει σχέδια κινητήρων Husqvarna
Η κίνηση αναμένεται να έχει αντίκρυσμα στα επόμενα μοντέλα των Ισπανών

Πριν από σχεδόν ένα μήνα είχαμε αναφερθεί στη μεγάλη προσπάθεια των μικρών ισπανικών εταιρειών Gas Gas και Ossa να επιβιώσουν μέσω της συνένωσής τους.

Κάνοντας μια κίνηση ισχυροποίησης, η GasGas αγόρασε πρόσφατα την IP από τη Moto Italia, η οποία είχε στην κατοχή της ό,τι δεν πωλήθηκε πέρσι στον Stefan Pierer της KTM.

Όπως φαίνεται, ο Αυστριακός που αγόρασε την Husqvarna για να την ενώσει με την ΚΤΜ δια της πλαγίας, δεν αγόρασε τα πάντα από τους Γερμανούς της BMW Motorrad, όταν συμφώνησε την αγορά της ιστορικής σουηδικής/ιταλικής φίρμας χωματερών.

Ό,τι λοιπόν δεν αγοράστηκε από τον Pierer κατέληξε ιδιοκτησία μίας νέας εταιρείας, τής Moto Italia, η οποία τώρα βρίσκει νέο φιλόξενο σπίτι στην Ισπανία, στο εργοστάσιο της GasGas.

Γιατί αγόρασαν οι Ισπανοί την εταιρεία - νεκροταφείο με το «άχρηστο» κομμάτι της Husqvarna; Διότι απλά βρήκαν τρόπο να το χρησιμοποιήσουν. Διότι η Moto Italia είχε στην κατοχή της τα σχέδια των δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων της Husky προ του 2013.


Η ίδια η Husqvarna υπό τη σκέπη της KTM χρησιμοποιεί τώρα κινητήρες KTM ή Husaberg.

Δεν είναι γνωστό αν σε αυτούς τους «παλιότερους» κινητήρες που αγόρασε η GasGas περιλαμβάνονται και εκείνοι οι μονοκύλινδροι των 450 κυβικών που φορούσαν η BMW G450X και οι Husqvarna TE/TC/TXC 450 line. Ούτε βέβαια ο δικύλινδρος εν σειρά με τα 900 κυβικά της Nuda 900 και προερχόταν από τον αντίστοιχο της BMW F800GS.

Το πιθανότερο βέβαια είναι πως όχι.

Κι έτσι περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εκμεταλλευτούν αυτόν το «θησαυρό» που κατάφερε να αποσπάσει από το κουφάρι της Husqvarna, η GasGas. Όσο κι αν τα σχέδια δεν αντιπροσωπεύουν την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας, θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξης μαγιά για τα επόμενα μοντέλα των Ισπανών.

Που από μόνοι τους θα δυσκολεύονταν φοβερά -δαπανώντας ανάλογα- να σχεδιάσουν, εξελίξουν και κατασκευάσουν τόσους κινητήρες.

Πηγή: Newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε εμετό στο γήπεδο ο Μέσι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε εμετό στο γήπεδο ο Μέσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ