2014-03-07 15:15:06
Φωτογραφία για Τί συμβαίνει με το Νοσοκομείο Αγρινίου;
Με τους γνωστούς ελληνικούς ρυθμούς …οι πολλές και ιδιαίτερα σοβαρές «εκκρεμότητες» του νοσοκομείου Αγρινίου, δεν πρόκειται να τακτοποιηθούν ούτε σε 30 χρόνια! Δεν μας κάνει εντύπωση, βέβαια… όταν έρχεται ο ίδιος ο υπουργός για να υποσχεθεί εφτά μήνες μετά ότι ΘΑ πάρει τον παλιό αξονικό τομογράφο για τα τον πάει από εδώ …εκεί (απ’ το παλιό νοσοκομείο του Αγρινίου στο Μεσολόγγι), όταν οι ίδιες οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου είναι έρμαιο στη διάθεση του κάθε πλιατσικολόγου και τίποτε το συγκεκριμένο δεν υπάρχει ως προς την αξιοποίηση της υποδομής, θα ήταν υπερβολή να περιμένει κανείς να δοθούν λύσεις στα ακόμη πιο σοβαρά. Και ποια είναι αυτά; Είναι ζητήματα που «κανονικά» θα έπρεπε να έχουν αυτομάτως διευθετηθεί. Έτσι τουλάχιστον συμβαίνει σε ευνομούμενα κράτη, αυτό επιτάσσει η κοινή λογική.

Το θέμα του Οργανισμού, που άρχισε να συζητείται απ’ την έναρξη της πρώτης εργολαβίας για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, δηλαδή πολλά χρόνια πριν, αποτελεί ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα
. Και δεν είναι θεωρητικής φύσεως το θέμα. Ούτε έχει να κάνει με την πρόβλεψη μελλοντικής έστω ενίσχυσης σε ιατρικό προσωπικό και κλινικές. Υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα. Κυρίως τέτοια. Και σε συνδυασμό με την έτερη μεγάλη εκκρεμότητα, εκείνη του 4ου ορόφου, δημιουργούνται καταστάσεις παράνοιας: Η καρδιολογική, λ.χ., είναι… σαν να μην υπάρχει! Εμφανίζεται στα χαρτιά ως κλινική του 4ου ορόφου, …ενός ορόφου «φάντασμα». Και ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να της παραδωθεί τίποτε απ’ τον νέο, υπερσύγχρονο εξοπλισμό Θυμίσουμε ότι ο πρόσθετος όροφος ήταν αναπάντεχο «δώρο» προς την τοπική κοινωνία, καθώς στην αρχική εργολαβία δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη. Είναι, όμως, ο όροφος αυτός που δίνει στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου τις προοπτικές που έχει πράγματι ανάγκη. Μπορεί η όλη συζήτηση αρχικά να αφορούσε στη μελλοντική χρήση του ορόφου αυτού, στο οποίο μόνο το εξωτερικό κέλυφος θα υπήρχε, στην πορεία, όμως, καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες για την ενσωμάτωση του χώρου στην οργανική δομή του Ιδρύματος, ξεκίνησαν δε οι πρώτες συζητήσεις για τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων Τμημάτων που λείπουν σήμερα απ’ την Αιτωλ/νία, σε συνάρτηση πάντα με τις πρόνοιες του νέου Οργανισμού, ώστε να υπάρξει κάποια στιγμή ουσιαστική υγειονομική αναβάθμιση.

Ε, …και ο οργανισμός και ο πρόσθετος όροφος, έμειναν στο πουθενά! Και κανείς δεν γνωρίζει τίποτε… Ούτε και εκείνοι που εκ του ρόλου και της θέσεώς τους θα όφειλαν να γνωρίζουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους έθεσε ο agrinioreport.com.

Tην ίδια στιγμή, πάντως, δημιουργείται τεράστιο θέμα με την 6η στη χώρα σε δυναμικότητα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία λειτουργεί με έναν «οργανικό» γιατρό και έναν επικουρικό, που σε δυο-τρεις μήνες αποχωρεί. Και ενώ η παροχή υπηρεσιών στον συγκεκριμένο τομέα φθίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, η ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκει το έδαφος και έρχεται να καλύψει τα κενά… Και πολύ καλά κάνει! Άλλοι δεν κάνουν καλά…
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ