2014-03-07 15:38:46
Φωτογραφία για Τα περίεργα φαινόμενα των κερδών της Jumbo
Μελετήσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή τις οικονομικές καταστάσεις της Jumbo του κ. Βακάκη και διαπιστώσαμε το εξής ενδιαφέρον φαινόμενο.

Στην Ελλάδα επί καθαρών πωλήσεων 241 εκ Ευρώ τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων είναι 61,5 εκ Ευρώ ή ποσοστό 25,5% περίπου επί του τζίρου.

Στη Βουλγαρία επί καθαρών πωλήσεων 21 εκ Ευρώ τα κέρδη είναι 4,9 εκ Ευρώ ή ποσοστό 23,3% επί τζίρου και στην Κύπρο με πωλήσεις 32,5 εκ Ευρώ τα κέρδη 12,1 εκ Ευρώ ή ποσοστό 37% επί του τζίρου. Και το ερώτημα είναι αν αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι στην Κύπρο που έχει χαμηλό συντελεστή φορολογίας το περιθώριο κέρδους εκτινάσσεται. Βέβαια υπάρχει και το θέμα της Βουλγαρίας όπου επίσης είναι χαμηλοί οι συντελεστές αλλά εκεί έχουμε μια μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου 20 εκ Ευρώ που αποφασίστηκε αρχές του 2014 και αν δεν κάνουμε λάθος δεν υπάρχει διπλή φορολόγηση σε σχέση με την Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι ο όμιλος Jumbo πραγματοποιεί εντός ομίλου σημαντικές συναλλαγές είναι απορίας άξιον αν έχει ελεγχθεί αν οι συναλλαγές αυτές επηρεάζουν την κερδοφορία που εμφανίζεται σε κάθε χώρα και άρα τους φόρους που πληρώνει η εταιρία; Προφανώς βέβαια για έναν τέτοιου είδους έλεγχο αρμόδια είναι τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Πηγή: fpress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ