2014-03-07 21:45:08
Φωτογραφία για Η εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στο Καρναβάλι της Ξάνθης
Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δήμου Ξάνθης συμμετείχε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Το καρναβαλικό άρμα «Κίκο και το Χέρι» που κατασκεύασε ο Δήμος Ξάνθης παρέλασε και στις δύο εκδηλώσεις (στην παιδική παρέλαση την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και στην κεντρική μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014) με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των παρευρισκομένων.

Η Έλενα Ράπτη μαζί με εθελοντές της εκστρατείας ενημέρωσε τους πολίτες για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης διανέμοντας το έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοηθείας» και να ενημερωθούν για τη μεγάλη πανευρωπαϊκή προσπάθεια πρόληψης και τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ξάνθης για τη μεγάλη του προσφορά στην καμπάνια με την κατασκευή και τη διάθεση του άρματος.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΟΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΕΟΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ