2014-03-08 19:28:55
Φωτογραφία για ''Διπλό'' του Αστέρα μέσα στην Ξάνθη
Με το χρυσό γκολ του Μπαράλες στο 60ο λεπτό, ο Αστέρας πανηγύρισε μία σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία επί της Ξάνθης. Δοκάρι οι γηπεδούχοι με Κάλβο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο ματς όπου όλα έδειχναν πως όποια ομάδα πετύχαινε πρώτη γκολ θα "καθάριζε" το παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στα "Πηγάδια" και πήρε μία ακόμα σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία των πλέι οφ της Super League.

Το πρώτο μέρος βρήκε την Ξάνθη να έχει την πρωτοβουλία αλλά τον Αστέρα να έχει τις πιο επικίνδυνες τελικές προσπάθειες (3), ενώ το δεύτερο ημίχρονο βρηκε τους Αρκάδες να "χτυπούν" στο 60', με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπαράλες (κόντραρε η μπάλα) να καταλήγει στην εστία του Κυριακίδη.

Η Ξάνθη πίεσε όμως δεν ήταν εύστοχη στις φάσεις που δημιούργησε στη συνέχεια, με την τελευταία του αγώνα να είναι και η πιο εντυπωσιακή από πλευράς γηπεδούχων αλλά το σουτ-κεραυνός του Κάλβο σταμάτησε στο δοκάρι του Μπαντή!


Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί / 4ος διαιτητής: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου) / Μάνταλος (Καβάλας)

Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μάρτινς, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (70' Ράνος), Χοσέμι (77' Μαρίν), Κάλβο, Φλίσκας, Μάνταλος (83' Τριάδης), Σολτάνι, Μπαξεβανίδης

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Μπράιαν, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (83' Ναβάρο), Μπαράλες (89' Ντελγκάδο), Καράσκο (74' Κάφα), Κουρμπέλης

Γκολ: 60' Μπαράλες

Κάρτες: Μπαξεβανίδης (21'), Μαρίν (90+1') / Εντό (18'), Κουρμπέλης (45'), Σανκαρέ (68'), Ναβάρο (85'), Κάφα (87')

Η ανασκόπηση του αγώνα

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και για τις δύο ομάδες, η συνέχεια βρήκε την Ξάνθη να έχει μεγαλύτερη διάθεση για να "κάνει παιχνίδι" όμως παρότι είχε λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια της δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική.

Αντίθετα αυτό το πέτυχε για πρώτη φορά στο ματς η ομάδα του Αστέρα στο 23': μετά από σέντρα του Εντό και στρώσιμο της μπάλας από τον Μπαράλες, ο Καράσκο έπιασε το δυνατό σουτ με το δεξί για να στείλει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Λίγο πριν το ημίωρο, οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι σωστή επιθετική ανάπτυξη κινούμενοι από τη δεξιά πτέρυγα, με τον Μπαράλες να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Ξάνθη από την πλευρά της μετέφερε αρκετά το παιχνίδι από τα αριστερά, με τους Κάλβο (κυρίως) και Σολάρι να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες, ωστόσο η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκει στον Αστέρα, με το σουτ του Ντε Μπλάσις να φεύγει άουτ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν από λίγες τελικές προσπάθειες (4-3), με το πλέον εντυπωσιακό στατιστικό πάντως να είναι πως οι δύο γκολκίπερ δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε καμία επέμβαση!

Επτά λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ξάνθη είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια με το πλασέ του Κάλβο που μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Μπαντής, όμως στο 60' ο Αστέρας ήταν πιο αποτελεσματικός καθώς στην δική του πρώτη τελική προσπάθεια προς την εστία βρήκε δίχτυα.

Σκόρερ ο Μπαράλες ο οποίος πήρε τη πάσα από τον Ντε Μπλάσις στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ από το οποίο η μπάλα πήρε ύψος, ύστερα από κόντρα σε αμυντικό, νίκησε τον Κυριακίδη για το 0-1!

Μετά το γκολ η Ξάνθη ανέλαβε τα ηνία ψάχνοντας την ισοφάριση όμως ο Σολάρι έχασε στο 66' μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει (και να πιάσει στην κορυφή των σκόρερς των Μήτρογλου με 14 γκολ) καθώς αν και ολομόναχος από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Τρία λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Ράνο, ο οποίος με τη σειρά του είχε την ευκαιριά να ισοφαρίσει για τους Ακρίτες όμως και η δική του κεφαλιά πέρασε ανεκμετάλλευτη στο 71', ενώ στο 73' ο Κάλβο είδε το σουτ του να φεύγει λίγο άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιριά της Ξάνθης για να φέρει το ματς στα ίσα χάθηκε στο 76' όταν Ράνος και Σολτάνι δεν μπόρεσαν να προωθήσουν τη μπάλα στην εστία του Μπαντή σε φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα.

Μετά το "δυνατό" τέταρτο της Ξάνθης, ο Αστέρας κατάφερε να κλείσει καλά τους χώρους και να μην επιτρέψει άλλες απειλές και στο 89' είχε και αυτός καλή ευκαιρία για το 0-2: ο Κάφα έκανε την ωραία ενέργεια από τα δεξιά και έβγαλε πάσα στην περιοχή για τον Μπαράλες, με το πλασέ του όμως να κόβεται από τον Κυριακίδη.

Το τέλος πάντως του αγώνα ήταν συναρπαστικό, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ την ύστατη στιγμή και να το αγγίζουν αλλά το δοκάρι να τους στερεί τη χαρά: ο Κάλβο έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό από μακρινή απόσταση και η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Μπαντή, για να μείνει έτσι το 1-0 για τους Αρκάδες μέχρι το φινάλε.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ