2014-03-10 11:01:07
Φωτογραφία για Οι πλάτες του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη
Σχολιάζει ο Δημήτρης Σούγλης

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται σε αυτό τον τόπο, με τον λαό να διερωτάται ποιος τελικά κοροϊδεύει ποιον.  Παράνοια και αναξιοπιστία συνθέτουν την εικόνα της πολιτικής ζωής στον τόπο μας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας "κατηγορείται" ότι κάλεσε την Τρόικα στην Κύπρο και ότι παρέδωσε "καμένη γη". Του αποδόθηκαν επίσης σοβαρότατες ευθύνες για "εκπτώσεις" στο Κυπριακό.  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τώρα, "κατηγορείται" για το κούρεμα καταθέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και ενταφιασμό δεσμεύσεων του με το κοινό ανακοινωθέν για τις συνομιλίες.

Ποια είναι η παράνοια; Το ΑΚΕΛ σκίζει τα ιμάτια του ως προς την οικονομία και τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά στηρίζει τον Πρόεδρο ως προς το Κυπριακό, το κοινό ανακοινωθέν και τις συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου.

Πολλοί λυπούνται πως η Κυβέρνηση έχασε το ΔΗΚΟ από την συγκυβέρνηση, άλλοι χαίρονται όμως που κέρδισε το ΑΚΕΛ!...


Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με τον Πρόεδρο μόνο ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις και την οικονομία. Το Προεδρικό και η ηγεσία του ΔΗΣΥ παραπέμπει για το χάλι της οικονομίας στο ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια, μεταξύ τους "έβγαλαν τα μάτια τους", προεκλογικά τουλάχιστον για τις συνομιλίες, αλλά τώρα βαδίζουν χέρι-χέρι στο Κυπριακό. Μεγάλο παραμύθι. Θέατρο του παραλόγου που ο λαός καταπίνει και δεν θυμάται ποτέ παραμονές εκλογών...

Είναι οι ίδιοι… ιμπεριαλιστές, που το ΑΚΕΛ κατηγορεί για την κατάσταση στη Συρία και για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Όμως, το ΑΚΕΛ στηρίζει τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, που αποτελεί προϊόν πιέσεων αυτών των «κλεφταράδων» ιμπεριαλιστών, αν και γνωρίζει ότι στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας Τουρκίας, που δεν ικανοποιήθηκε στην περίπτωση της Συρίας.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, που δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Αναστασιάδη στην οικονομία και τον κατηγορεί ότι υποδουλώνει τον τόπο στην Τρόικα, ταυτόχρονα τον καλεί «να λειτουργήσει με τη μέγιστη δυνατή συλλογικότητα, για να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ενωμένοι να χειριστούμε τις δυσκολίες» στη διαδικασία των συνομιλιών.

Πώς είναι δυνατόν, το ΑΚΕΛ που δεν εμπιστεύεται έναν, "κατά γενική ομολογία, αναξιόπιστο και ακαταλόγιστο Αναστασιάδη στην οικονομία" να τον καλεί να λειτουργήσει συλλογικά και, άρα αξιόπιστα, στο Κυπριακό;

Αφού δεν εμπιστεύεται τον Πρόεδρο στην οικονομία, ακόμα χθες τον χλεύαζε για το δήθεν «οικονομικό θαύμα», γιατί τον εμπιστεύεται στο Κυπριακό;
24h.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ