2014-03-13 15:09:11
Φωτογραφία για Κούρεμα των ταριφών στα οικιακά φωτοβολταϊκά
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οικιακών Φωτοβολταίκών άμεσα να συμμετέχουν στη διαβούλευση... (http://www.opengov.gr/minenv/?p=5729) – που λήγει την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 – 16:00) για να εκφράσουν την αντίθεση τους συμμετέχοντας στη διαβούλευση.

Τα οικιακά φωτοβολταϊκά δεν είναι επιχειρηματική επένδυση αλλά καθιερώθηκαν στην λογική του συμψηφισμού, δηλαδή να παράγουν ενέργεια που οι ιδιοκτήτες τους καταναλώνουν και έχουν απόλυτα κοινωνικό χαρακτήρα.

Η ίδια η πολιτεία τα καθιέρωσε στην λογική του συμψηφισμού ,δηλαδή να παράγουν ενέργεια που οι ιδιοκτήτες τους καταναλώνουν. To οικιακό φωτοβολταϊκό είχε αναλογικά μεγαλύτερο κόστος κατασκευής (και κατέβαλε ΦΠΑ) από τις αντίστοιχες επιχειρηματικές επενδύσεις. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις κινδυνεύει πλέον (και τις επικείμενες αυξήσεις του κόστους της ενέργειας) να κάνει απόσβεση για κάποιες κατηγορίες οικιακών Φ/Β σχεδόν ή και ακόμα μετά την λήξη του συμβολαίου. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει με τα αντίστοιχα Φ/Β σε πάρκα.

Και αυτό γιατί, ορίζονται νέες τιμές χωρίς κάποια αιτιολόγηση και με μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων χιλιάδων ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών, εξωθώντας τους έτσι στην αναζήτηση νομικής διεξόδου, κάτι που αποδεικνύεται και από τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών που έχουν κατακλύσει με εκατοντάδες σχόλια την ανοιχτή διαβούλευση (http://www.opengov.gr/minenv/?p=5729)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ