2023-08-22 10:22:52
Φωτογραφία για Ενεργειακές Κοινότητες Φαρμακοποιών: Μεγάλη επιτυχία με την έγκριση έργου για φωτοβολταϊκά πάρκα

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ίδρυση των δύο πρώτων Ενεργειακών Κοινοτήτων από Φαρμακοποιούς και Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών, όπως σας είχαμε ανακοινώσει με Δελτίο Τύπου μας στις 7/4/2023, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Μετά από αίτησή μας την οποία καταθέσαμε στην ΔΕΔΔΗΕ την 9/6/2023, εγκρίθηκαν τελικά οι άδειές μας και για τις δύο ενεργειακές κοινότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν έργα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, χωρίς αποθήκευση. 

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε: 

 

 

ένα πάρκο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της ενεργειακής κοινότητας «ΑΠΟΛΛΩΝ», εγκατεστημένης ισχύος 500KW και ένα πάρκο στην περιφέρεια Πελοποννήσου της ενεργειακής κοινότητα «ΗΩΣ» εγκατεστημένης ισχύος 1MW. 



Η έγκριση των αδειών μας, μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες που είχαν τεθεί από τους φορείς πιστοποίησης αλλά και τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις συνεχείς αλλαγές του νομικού πλαισίου που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο χρόνο, αποτελεί από μόνο του ένα μικρό κατόρθωμα αλλά και μια επιβράβευση για όλους μας.

Ευελπιστούμε να μπορούμε σύντομα να προχωρήσουμε σταθερά και δυναμικά στα επόμενα βήματα.

Εκ των ΔΣ των Ενεργειακών Κοινοτήτων

Απόλλων:

Πρόεδρος: Σπυρίδης Αργυρός

Γραμματέας: Σιάσος Γεώργιος

Ταμίας: Δανίκας Χρήστος

Ηώς:

Πρόεδρος: Σπυρίδης Αργυρός

Γραμματέας: Κλοκώνη Σοφία

Ταμίας: Τσιριμπής Δημήτριος

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ