2012-04-19 21:31:05
Φωτογραφία για Με χώμα από την Αγία Μονή Τρικάλων η ταφή του Δημήτρη Μητροπάνου
Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν από τις 10 το πρωί τον Δημήτρη Μητροπάνο, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών που ετάφη... στις 2 το μεσημέρι.

Θλίψη, «παγωμένα» πρόσωπα και ο κόσμος να σιγοτραγουδάει «με ένα παράπονο» και «με ένα χαμόγελο πικρό» αποχαιρέτησαν σήμερα τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή και σεμνό άνθρωπο.

Τα ξημερώματα, από την γενέτειρα του Δημήτρη Μητροπάνου, την Αγία Μονή Τρικάλων, ξεκίνησαν από την «Μικρή Μόσχα», όπως αποκαλούν την Αγία Μονή και όπως την αποκαλούσε και ο ίδιος, 40 περίπου στενοί φίλοι του εκλιπόντα, για να βρεθούν στην τελευταία κατοικία του λαϊκού τροβαδούρου και να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του εκλιπόντα, Βένια, στις δύο κόρες του, Αναστασία και Μυρσίνη, και στην αδελφή του.

Μεταξύ αυτών, και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παζαίτης και προσωπικός φίλος του «Μητσάρα» όπως τον αποκαλούσε και μάλιστα, μεταφέροντας σε ένα σακουλάκι, χώμα της Αγίας Μονής και το έριξε όπως κατέγραψε το trikalanews.gr πάνω στο φέρετρο του τραγουδιστή Τo πλήθος του κόσμου, αποχαιρέτησε την σορό, τοποθετώντας λουλούδια και δήλωνε το «ευχαριστώ» στον άνθρωπο που με την φωνή του, τους συντρόφευσε σε χαρές και λύπες επί δεκαετίες.


Εκεί και Αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων πέρα του κ. Παζαίτη, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και Αθλητισμού Κώστα Μανώλη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων Χρήστο Κωνσταντό και το μέλος αυτής και οικογενειακό φίλο του Δημήτρη Μητροπάνου Δημήτρη Παδιό άλλα και πολλοί άλλοι Τρικαλινοί που μετέβησαν με το λεωφορείο ή με ιδιωτικά αυτοκίνητα και φυσικά Τρικαλινοί που διαμένουν στην Αθήνα.

Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) – λογαριασμός 064/48000015 Εθνική Τράπεζα - για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η ταφή του Δημήτρη Μητροπάνου, έγινε σε μνήμα όπου υπάρχουν δίπλα τα μνήματα των Νίκου Ξυλούρη, Στράτου Διονυσίου και Ρίτας Σακελλαρίου.

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ