2014-03-16 22:00:04
Φωτογραφία για ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 3-1 ΣΕΤ! (PHOTOS)
Το 15ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε στην Καλαμάτα ο Ολυμπιακός, o οποίος νίκησε στον τελικό του Final-4 τον ΑΟ Κηφισιάς με 3-1 σετ. MVP και φέτος ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ!

Με τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ να κάνει ένα ακόμα... μαγικό παιχνίδι, όπως σε όλους τους μεγάλους τελικούς, ο Ολυμπιακός πήρε και αυτό το Κύπελλο Ελλάδας, διατηρώντας τα σκήπτρα από πέρυσι στο Ρέθυμνο.

Φέτος, στο κλειστό της Παραλίας στην Καλαμάτα, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν από τον εντυπωσιακό ΑΟ Κηφισιάς, αλλά με τον Βούλγαρο διαγώνιο να σταματά στους 32 πόντους και να παίρνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του MVP, γύρισαν το ματς και πρόσθεσαν ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή τους.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Καζάζης αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, αφού τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Σμαραγδής και οι δύο λίμπερο της ομάδας, Στεφάνου και Βολουδάκης, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί στις τελευταίες φάσεις του 4ου σετ ο Μενέλαος Κοκκινάκης.


Η βραδιά είχε έναν ακόμα μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Κώστα Χριστοφιδέλη, ο οποίος πήρε τον τελευταίο πόντο του τελικού και πανηγύρισε για 9η φορά την κατάκτηση του Κυπέλλου, πιάνοντας στην πρώτη θέση τον Γιώργο Ντράγκοβιτς.

Στα καθαρά αγωνιστικά Παρόλο που ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 13-9 στα μισά του πρώτου σετ, με τους Γιορντάνοφ και Χριστοφιδέλη να τελειώνουν πολλές επιθέσεις, ο πολύ αποτελεσματικός Γιοβάνοβιτς και τα σέρβις του Σόουζα γύρισαν το ματς και με ένα επιμέρους 15-4, η Κηφισιά έφτασε στο 24-17, για να πάρει τελικά το σετ με 25-19.

Το δεύτερο σετ είχε... διαφορετική τροπή, αφού η Κηφισιά βρέθηκε να προηγείται με 17-16 μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, αλλά με τους Γιορντάνοφ και Καλντέιρα στο σέρβις, ο Ολυμπιακός έκανε ένα επιμέρους σκορ 9-1 και ισοφάρισε με το 25-18.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο 3ο σετ, αφού η Κηφισιά είχε πρόβλημα στην επίθεση, σταμάτησε να δυσκολεύει την υποδοχή του Ολυμπιακού και φυσιολογικά οι Γιορντάνοφ και Χριστοφιδέλης τελείωναν εύκολα τις επιθέσεις, για να γίνει το 2-1 με 25-20.

Το 4ο σετ ήταν και το πιο... δραματικό σε εξέλιξη, αφού οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 19-19, αλλά τα συνεχόμενα λάθη της Κηφισιάς και τα καλά χτυπήματα του Γιορντάνοφ χάρισαν το τρόπαιο στον Ολυμπιακό με 25-23.

Τα σετ: 19-25, 25-18, 25-20, 25-23
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ