2014-03-22 19:54:31
Φωτογραφία για Νέος Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ ο Ταξίαρχος Αθ. Τσιλικούδης
Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Ταξιαρχίας και να συνεχίσει το έργο των άξιων Διοικητών που έχουν υπηρετήσει στη μονάδα παρείχε ο νέος Ταξίαρχος της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Α/Δ Στεφανοβικείου κ. Αθανάσιος Τσιλικούδης, στη χθεσινή τελετή παράδοσης -παραλαβής διοίκησης από τον απερχόμενο Ταξίαρχο Αντώνιο Δάρα.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής Διοίκησης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα παρουσία θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Μαγνησίας και παρουσία του Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγου Νομικού Αντώνιου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο απερχόμενος Ταξίαρχος Δάρας Αντώνιος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Ταξίαρχο της 1η ΤΑΞΑΣ Αθανάσιο Τσιλικούδη, σημειώνοντας ότι είναι αγαπημένος φίλος και συμμαθητής του από τη Σχολή Ευελπίδων.


Οπως ανάφερε ο κ. Δάρας στην ομιλία του, η διοίκηση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού αποτέλεσε για την καριέρα του την απαιτητικότερη περίοδο της στρατιωτικής του καριέρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πριν από ένα χρόνο δεσμεύτηκα να διοικήσω ανθρωποκεντρικά, να ηγηθώ και να πορευτώ με φάρο της αποστολή. Εσείς θα κρίνεται αν και κατά πόσο πέτυχα σε αυτό το έργο και στην κρίση σας αυτή παρακαλώ να είστε αυστηροί και ειλικρινείς. Εγώ από την πλευρά μου αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να σας ατενίζω στα μάτια με ειλικρίνεια και να δηλώνω απλώς στρατιώτης, περήφανος που υπήρξα ένας μεταξύ ίσων και μέλος ενός οικοδομήματος που αποτελεί βασική δύναμη αποτροπής του στρατού μας».

Ο νέος Ταξίαρχος της 1ης ΤΑΞΑΣ κ. Αθανάσιος Τσιλικούδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: «Με απόφαση της ηγεσίας του Στρατού μας, είχα την τιμή να προαχθώ στο βαθμό του Ταξίαρχου και να μου ανατεθεί η Διοίκηση του μοναδικού Σχηματισμού Αεροπορίας Στρατού, αντικαθιστώντας τον άξιο και αγαπητό σε όλους μας Ταξίαρχο Αντώνιο Δάρα. Αναλαμβάνοντας τα νέα μου καθήκοντα, υποκλίνομαι με τιμή και ευλάβεια στην Πολεμική Σημαία της Ταξιαρχίας και αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

Υπογράμμισε ότι στόχος του είναι η επιχειρησιακή εκπαίδευση, προσθέτοντας ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί επιβάλλεται να αγωνιστούν για μια Ταξιαρχία ικανή να διεξάγει επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε τμήμα της Ελλάδος χρειαστεί, στην ειρήνη και στον πόλεμο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στα 16 χρόνια ιστορίας της Ταξιαρχίας έχουν πραγματοποιηθεί 185.000 ώρες πτήσεως.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ Στρατηγός κ. Χαρβάλας Παναγιώτης, ο επίτιμος Υπαρχηγός του ΓΕΣ Στρατηγός κ. Ταμουρίδης Νικόλαος, ο επίτιμος Διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός κ. Τουρναβίτης Ιωάννης, οι στρατιωτικές, πολιτικές και θρησκευτικές αρχές των Ν. Μαγνησίας και Λάρισας καθώς επίσης και απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

 (Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Σύντομο βιογραφικό  Διοικητού 1ης ΤΑΞΑΣ

Ο Ταξίαρχος Τσιλικούδης Αθανάσιος κατάγεται από το Πολύκαστρο του Ν. Κιλκίς.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1985 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και το 1990 ολοκλήρωσε την Αρχική Εκπαίδευση Χειριστών Ε/Π στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Είναι απόφοιτος των Σχολείων Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, του Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού του Αμερικανικού Στρατού, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας και της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

Υπηρέτησε ως χειριστής ελικοπτέρων και εκπαιδευτής πτήσεων σε Μονάδες Μεταφορικών και Επιθετικών Ελικοπτέρων, στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού και ως επιτελής στην 1η ΤΑΞΑΣ και στη ΣΑΣ. Γνωρίζει αγγλικά και συμμετείχε σε εκπαιδεύσεις και σε θέσεις της Αεροπορίας Στρατού στο εξωτερικό.

Διετέλεσε Διοικητής Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού, Λόχου και Τάγματος Ελικοπτέρων, Υποδιοικητής στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού και Διοικητής στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού.

Στις 14 Μαρτίου 2014 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και στις 21 Μαρτίου 2014 ανέλαβε τη διοίκηση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Εχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Ο Ταξίαρχος Τσιλικούδης Αθανάσιος είναι παντρεμένος και με τη σύζυγό του Αναστασία έχουν τρία παιδιά.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΠΗΓΗ: http://www.taxydromos.gr/article.php?id=116809&cat=1
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ