2012-04-20 10:49:01
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 20-4-2012
Τα θέματα πουκυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι τελευταίες πριν τιςεκλογές δημοσκοπήσεις, οι επιπτώσεις του PSI στα οικονομικά μεγέθη των τραπεζών, ηεπόμενη μέρα των εκλογών.

Πρωτοσέλιδοςβασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣΤΥΠΟΣ: "150 οικογένειες κινδυνεύουν να καταπλακωθούν!".

Η εφημερίδαγράφει ότι "ανέστιοι χωρίς καμία ελπίδα κινδυνεύουν να μείνουν κάτοικοιενός οικοδομικού τετραγώνου, στην πλατεία Αμερικής. Ενα ψυχρό χαρτί τηςπολεοδομίας που έφθασε στα χέρια τους ανακοίνωνε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τασπίτια τους μέσα σε μόνο 10 μέρες, καθώς οι πολυκατοικίες τους αντιμετωπίζουνέντονα προβλήματα στατικής επάρκειας!".

ΑΥΡΙΑΝΗ:"Τρέμει η Μέρκελ τα κρίσιμα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα καιΓαλλία".

Η εφημερίδατονίζει ότι "«ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ήταν ένα από τα ξεχασμέναπροεκλογικά συνθήματα του Γιώργου Παπανδρέου που κατάντησαν... ανέκδοτο μετάτις εκλογές του Οκτώβρη 2009. Το σύνθημα αυτό ωστόσο φαίνεται πως αρχίζουν νασιγοψιθυρίζουν πολλοί και στην Ευρώπη από αναλυτές μέχρι «υψηλάιστάμενους»".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Ανήθικα ρουσφέτια σε εφοριακούς, τελωνειακούς".

Η εφημερίδαγράφει ότι "με αίθουσα διαγωνισμού βολέματος «πράσινων» παιδιών έμοιαζε τουπουργείο Οικονομικών λίγα 24ωρα προτού προκηρυχθούν οι εκλογές. Μετακινήσειςσε προσοδοφόρες θέσεις ή σε άλλες, που δεν ενέχουν τον κίνδυνο μετάθεσης, ήτανκάποια από τα ανήθικα ρουσφέτια που έλαβαν χώρα λίγες ημέρες πριν από τηνπροκήρυξη των εκλογών".

ΕΘΝΟΣ:"Κλείνει η ψαλίδα. Σε «χαμηλές πτήσεις» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".

Η εφημερίδασημειώνει ότι "εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο, με κλείσιμο της ψαλίδαςαλλά και χαμηλές επιδόσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση πριναπό την εκλογική αναμέτρηση. Η έρευνα της Marc επιβεβαιώνει επίσης την τάση εισόδου στηνέα Βουλή δέκα κομμάτων. Σε ό,τι αφορά την «επόμενη μέρα», το 46,4% πιστεύειότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:"Πως ξεπούλησαν το ελληνικό σύστημα HAARP!".

Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "εσχάτη προδοσία διέπραξαν αυτοί που στέρησαν από την Ελλάδα ταΥπερόπλα!!! Τί προκύπτει από την έρευνα του Γιώργου Πάλμου. Διατάραξαν τηγεωπολιτική ισορροπία της περιοχής και του πλανήτη...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Προβάδισμα Ν.Δ. με +7%".

Η εφημερίδαγράφει ότι "με τον «αέρα» των επτά ποσοστιαίων μονάδων από ένα σταθεράκατακερματισμένο ΠΑΣΟΚ μπαίνει η Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τιςκάλπες. Η εκπνοή της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων δίνει στον Αντώνη Σαμαράμια ισχυρή «βάση» προκειμένου να κερδίζει όλο και περισσότερους «πόντους» στονπροεκλογικό μαραθώνιο και να πετύχει τη νίκη στις πιο κρίσιμες εκλογές για τηχώρα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα".

ΕΣΤΙΑ:"Μετεκλογικό αδιέξοδο".

Η εφημερίδατονίζει ότι "δεν χρειάζεται να διαβάση κανείς τα στοιχεία τωνδημοσκοπήσεων για να διαπιστώση το αδιέξοδο που επέρχεται στις εκλογές. Καιμόνον η πανσπερμία των πολιτικών κομμάτων, των εκπροσώπων τους και τωνυποψηφίων τους που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά κανάλια, είναι αρκετή για ναδείξη τί πρόκειται να συμβή. Η ασυνεννοησία είναι μνημειώδης".

Η ΑΥΓΗ:"Οχι θηλιά στον λαό για τα χρέη των τραπεζών".

Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "τρόικα και κυβέρνηση δωρίζουν στις τράπεζες 34 δισ. ευρώ καιμετακυλίουν το κόστους του «κουρέματος» στους φορολογούμενους και σταασφαλιστικά ταμεία. Υποχρέωση της πολιτείας να θέσει υπό τον έλεγχό της όσεςτράπεζες πάρουν δημόσιο χρήμα. Ασύμβατα με τα συμφέροντα της οικονομίας και τηςκοινωνίας τα συμφέροντα των τραπεζιτών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ:"Φοροπαγίδες στη συμπλήρωση του Ε1 και πώς να τις αποφύγετε".

Η εφημερίδαεπισημαίνει ότι "η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεωνλήγει φέτος στις 15 Ιουνίου. Η Εφορία απαιτεί για κάθε δαπάνη το αντίστοιχοδικαιολογητικό, προκειμένου να αναγνωρίσει τις σχετικές εκπτώσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Αναβάλλονται οι αποφάσεις για τις τράπεζες".

Η εφημερίδαεπισημαίνει ότι "επιστολή προς τις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών με τηνοποία θα δεσμεύεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα στείλει σήμερα το ΤαμείοΧρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δίνοντάς τους τη δυνατότητα ναανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους χωρίς επιφυλάξεις από τους ορκωτούςελεγκτές".

Η ΝΙΚΗ τηςΔημοκρατίας: "Πώς να διαπραγματευτείτε το δάνειό σας με τιςτράπεζες".

Η εφημερίδαγράφει ότι "εννέα περιπτώσεις για εργαζόμενους μετά τις περικοπές μισθώνσε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με ή χωρίς παιδιά, για ανέργους. Τα δικαστήριαδικαιώνουν καθημερινά πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν, ακόμα και με ολικήδιαγραφή του χρέους".

Ο ΛΟΓΟΣ:"Στα κόμματα τα χρήματα του ελληνικού λαού".

Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "ποσό ενίσχυσης σε επίπεδα προ κρίσης θα λάβουν τελικά ταπολιτικά κόμματα εν όψει εκλογών. Βάσει της υπουργικής απόφασης, η ενίσχυσήτους θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 6 εκατ. ευρώ θα λάβουνοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για το χρόνο προβολής τωνκομμάτων".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13:"Η συμμορία του Ακη".

Η εφημερίδααναφέρει ότι "η ώρα της αλήθειας επιτέλους έφτασε, ο Ακης και η παρέα τουβρίσκονται ήδη στον Κορυδαλλό. Ηρκεσε μια προσεκτική έρευνα από δύο γυναίκεςεισαγγελείς για να αποκαλυφθεί αυτό που επί χρόνια το είχαν τούμπανο καικάποιοι προσπαθούσαν επιμελώς να το κρατήσουν «κρυφό καμάρι»... και τώρα ήρθε ηώρα του λογαριασμού. Και απ΄ ό,τι φαίνεται, θα είναι μεγάλος, αρκεί να «σπάσει»η ομερτά της συνενοχής!".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Θετική δυναμική των εκλογών με υπερψήφιση του ΚΚΕ".

Η εφημερίδαγράφει "Αλέκα Παπαρήγα: το λαό δεν τον βλέπουμε σαν ψηφοφόρο καιχειροκροτητή. Είναι πρωταγωνιστής, αυτός θα ανατρέψει αποφάσεις, θα ανατρέψειτο ίδιο το πολιτικό σύστημα με τη συνειδητή επιλογή του".

ΤΑ ΝΕΑ:"Προξενιό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ετοιμάζουν οι ψηφοφόροι".

Η εφημερίδασημειώνει ότι "προς ένα μετεκλογικό προξενιό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σπρώχνουν οιψηφοφόροι, σύμφωνα με την τελευταία, πριν από την απαγόρευση, δημοσκόπηση τηςΚάπα Research.Είναι χαρακτηριστικό ότι το 59% τάσσεται υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας καιπαράλληλα το 77% δηλώνει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναιαπαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ".

City Press:"Μετεκλογικά η ανακεφαλαιοποίηση".

Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "η κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμέτωπη με τεχνικές, αλλά καιπολιτικές δυσκολίες. Οιπιστωτές μας περιμένουν να δουν το εκλογικό αποτέλεσμα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Θλιβερή πρωτιά των μαθητών μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ:"Μειώσεις μισθών στις τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνειότι "μειώσεις της τάξης του 17% το χρόνο σε μισθούς και επιδόματα και τηνπαροχή πρόσθετης εργασίας 3 ωρών την εβδομάδα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, προβλέπειη τριετούς διάρκειας επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν και θέτουν σε εφαρμογήαπό την 1η Μαΐου η διοίκηση της ΤτΕ και ο σύλλογος των εργαζομένων".

ΚΕΡΔΟΣ:"Πρωτοφανείς ζημιές λόγω PSI θα παρουσιάσουν οι τράπεζες".

Η εφημερίδαγράφει ότι "ζημιές, που σε πρώτη ανάγνωση θα προκαλέσουν σοκ, παρουσιάζουνσήμερα οι τράπεζες ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του 2011. Οι ζημιές θα είναικατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της αποτύπωσης στους ισολογισμούς του κόστους τουκουρέματος των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI+ που έπειτα από συμφωνία με την Τράπεζατης Ελλάδος θα παρουσιαστεί με βάση το ακραίο σενάριο απομείωσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:"Η Κομισιόν δίνει οδηγίες φορολογικής ανατροπής".

Η εφημερίδατονίζει ότι "εξονυχιστικούς ελέγχους σε εύπορους φορολογούμενους καιαυτοαπασχολούμενους με υψηλά εισοδήματα, κατάργηση προτιμησιακών καθεστώτων,φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων, «κυνήγι» των καταθέσεων που «φυγαδεύτηκαν», αλλάκαι διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προτείνει στη χώρα μας η Κομισιόν εν όψειτης επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης".

DEALnews: "3πλή συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗ - EUROBANK -ΠΕΙΡΑΙΩΣ".

Η εφημερίδαγράφει ότι "θεωρείται πλέον δεδομένο. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καιμάλιστα με όρους οι οποίοι βοηθούν στην αποφυγή ενός μεγάλου βατερλό, οδηγείστις συγχωνεύσεις. Η Τρόικα έχει δώσει το μήνυμα, ενώ και από την πλευρά τουςοι τραπεζίτες ξέρουν πλέον καλά ότι η λύση αυτή αποτελεί πλέον μονόδρομο".
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ