2014-03-23 11:25:07
Φωτογραφία για Διαψεύδονται τα περί παραίτησης του Κάρολου Παπούλια
«Τον Οκτώβριο δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Αν ρωτούσατε κάποιον από τους συνεργάτες μου, θα σας έλεγε ότι για τότε προετοιμάζεται η επίσημη επίσκεψή μου στην Αρμενία»: αυτή θα μπορούσε να είναι η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια σε όσους επιμένουν να «ανακαλύπτουν» νέες ημερομηνίες παραίτησής του και αποχώρησής του από το αξίωμα πριν από τη θεσμικά προσδιορισμένη λήξη της θητείας του, τον Φεβρουάριο του 2015.

Από τον Νοέμβριο του 2011 και τη μεγάλη πολιτική κρίση που οδήγησε στην παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού και στον σχηματισμό της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχουν δει το σενάριο της παραίτησης του κ. Παπούλια, προκειμένου να διευκολύνει πολιτικούς χειρισμούς ή να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, να επανέρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα. Σύμφωνα με ρεπορτά της Καθημερινής, η Προεδρία της Δημοκρατίας ασχολήθηκε με αυτά τα σενάρια, προκειμένου να τα διαψεύσει, διαβεβαιώνοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαντλήσει τη θητεία του», μόνο μία φορά.


Ακόμη και η στάση που τήρησε ο κ. Παπούλιας κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του Γερμανού ομολόγου του Γιόαχιμ Γκάουκ, οι αναφορές του στο ζήτημα του κατοχικού δανείου, εξελήφθησαν από ορισμένους ως προαναγγελία της πρόθεσής του –τι άλλο– να παραιτηθεί. Μάλιστα, και πάλι στο Διαδίκτυο, σε κείμενο που υποστήριζε αυτή τη θεωρία, επιστρατεύοντας χαρακτηρισμούς περί «ηρωικής εξόδου», παρατέθηκε μέχρι και... προσχέδιο (φανταστικό φυσικά) του κειμένου με το οποίο ο κ. Παπούλιας θα ανακοίνωνε την παραίτησή του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, η προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός του σε τέτοια σενάρια αρχικά ενόχλησε τον κ. Παπούλια. Στην Προεδρία της Δημοκρατίας θεωρούσαν ότι μετά τη διάψευσή τους στην πράξη τόσες φορές, θα είχαν πια σταματήσει να επανέρχονται. Ο ίδιος ο κ. Παπούλιας αρνείται πλέον να επαναλαμβάνει το αυτονόητο: ότι λειτουργεί θεσμικά, ότι ανέλαβε τα καθήκοντά του και δέχθηκε να υπηρετήσει και δεύτερη θητεία γνωρίζοντας ότι το χρονικό πλαίσιο είναι προκαθορισμένο, καθώς και ότι δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό που θα μπορούσε ακόμη και να υπονομεύσει τον θεσμό που υπηρετεί.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ