2014-03-31 13:38:05
Φωτογραφία για Εις σάρκαν μίαν: Σύμπραξη Θεοδωρακόπουλου-Τριανταφυλλόπουλου στις δημοτικές εκλογές της Αιγιάλειας
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συνεργασίας ολοκληρώθηκε χθες, τουλάχιστον ως προς το προεκλογικό της κομμάτι, με την ανακοίνωση της σύμπραξης των παρατάξεων “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας” του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου και “Αιγιάλεια-Νέα Εποχή” του κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα συμμετάσχει ως υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της ενωμένης, πλέον, παράταξης και προφανώς θα τον ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη του. Για κάποιους, βεβαίως, η συνεργασία αυτή αποτελεί έκπληξη, καθώς ο κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε τονίσει πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με την αυτοδιοίκηση. Στη χθεσινή συνέντευξη πάντως ξεκαθάρισε πως δεν έχει εγκαταλείψει τη φιλοδοξία του να εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας, κάτι που του ευχήθηκε και ο δήμαρχος.

Η συνέντευξη δόθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας Κυριακή πρωί και η επιλογή της ημέρας και της ώρας καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή σε αυτή τη συνεργασία
. Παρόντα ήταν στελέχη και από τις δύο παρατάξεις που δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τη σύμπραξη, θεωρώντας τη μοχλό ώθησης για τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Εξάλλου, τις επόμενες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις και άλλων στελεχών της παράταξης Δ. Τριανταφυλλόπουλου που θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, που τόνισε σχετικά: «Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να ανακοινώσω την υποψηφιότητα του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου της Δημοτικής Συσπείρωσης Αιγιάλειας.

Στην ουσία, όπως θα δίδεται και τις επόμενες ημέρες, πρόκειται για μία σύμπραξη της Δημοτικής Συσπείρωσης και της παράταξης Αιγιάλεια – Νέα Εποχή επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Να θυμίσω εδώ ότι στον πρώτο γύρο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών οι δύο αυτές παρατάξεις είχαν συγκεντρώσει σχεδόν το 50%, πράγμα που μας δίνει σήμερα μια τεράστια ώθηση και έναν αέρα νίκης και σιγουριάς για τις Εκλογές του Μαΐου.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος καθόλη τη διάρκεια της θητείας του στο Δημοτικό μας Συμβούλιο απέδειξε πόσο χρήσιμος είναι με αποτέλεσμα να του ανατεθεί και η Προεδρία της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και παρήγαγε ένα σημαντικότατο έργο σε πολύ σύντομο διάστημα.

Καλωσορίζουμε το Δημήτρη στα ψηφοδέλτια της Δημοτικής Συσπείρωσης, τα οποία καθημερινά εμπλουτίζονται με νέους ανθρώπους, νέους υποψηφίους αλλά και νέες ιδέες και προσδοκούμε έτσι σε μια μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος είναι 44 ετών με με 15ετή επαγγελματική πορεία ως Δημοσιογράφος σε πολλά Μ.Μ.Ε., ενώ από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Καθηγητής Δημοσιογραφίας σε Δημόσια ΙΕΚ (Ηλιούπολη, Ν.Σμύρνη, Πάτρα, Αίγιο) καθώς και στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών κι Επαγγελμάτων των Αθηνών.

Στην ενεργό πολιτική βρίσκεται από το 2004, ως Υποψήφιος Βουλευτής (σήμερα Α΄Επιλαχών Βουλευτής της Ν.Δ. στην Αχαΐα), Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας το 2010 κι Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας.

Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι Μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας, της 3ης Διαχειριστικής Επιτροπής για τα Απορρίμματα και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Αιγιάλειας (ΔΗΚΕΠΑ).

Από τον Αύγουστο του 2013, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" του Δήμου Αιγιάλειας" και πρόσφατα με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε Εκπρόσωπος του Δήμου στο Πρόγραμμα "Διά Βίου Μάθηση" του Υπουργείου Παιδείας.

Τα έτη 2005-2007-2008 διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού και το 2009 Εντεταλμένος Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Η Αιγιάλεια σήμερα δεν χρειάζεται έναν άλλο Δήμαρχο αλλά περισσότερους και καλούς εργάτες για τον τόπο”

Το λόγο πήρε ακολούθως ο κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, που εξήγησε τους λόγους αυτής της συνεργασίας: “Το 2010, πολιτικά φερόμενος, αποφάσισα –μεταξύ α’ και β’ Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών– να στηρίξω τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλο και τον Συνδυασμό του κι ουδέποτε μετάνιωσα γι’ αυτό.

Ακολούθησαν τρία χρόνια καλής συνεργασίας για όλα τα θέματα του Δήμου κι ως Αντιπολίτευση στήριξα τα θετικά της Δημοτικής Αρχής και αρνήθηκα να συμπλεύσω με λανθασμένες αποφάσεις και παραλείψεις της, Αυτά στα οποία συμφωνήσαμε ήσαν τελικά περισσότερα από εκείνα που διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ακόμα αλλά οι απόψεις μας είναι σταθερές, με εκατέρωθεν σοβαρά επιχειρήματα και θα κριθούν στο μέλλον.

Ακόμα και σήμερα διατηρώ την προγραμματική μου διαφοροποίηση για τον ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού», για το ύψος των Δημοτικών Τελών σε πολλές περιοχές και για το σπάσιμο του Δήμου Αιγιάλειας σε δύο διαφορετικούς, υπέρ της αυτονομίας της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Πριν από έναν χρόνο, πολύ νωρίς και με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, έκανα γνωστό στους συμπολίτες μας αλλά και στα Μέλη της Δημοτικής μου Παράταξης, ότι το 2014 δεν επρόκειτο να είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος, παρά τις πιέσεις εκ των έσω περί του αντιθέτου αλλά και μέχρι πρόσφατα, παρά τις προτροπές πολιτών καθώς κι εμπλεκομένων στις προεκλογικές ζυμώσεις, από τους οποίους και προκλήθηκα να ηγηθώ νέου δημοτικού σχήματος

Οι συμπολίτες, μας θέλουν μονοιασμένους και η δύσκολη εποχή που διανύουμε μας επιβάλει συνεργασίες, συμπράξεις, συνέργειες κι όχι πάθη, μίση, δημοτικές βεντέτες και εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών ή ολιγομελών ομάδων πολιτών που στο τέλος κατακερματίζουν τις τοπικές δυνάμεις.

Στις αρχές του χρόνου, ο Δήμαρχος μου πρότεινε και με προέτρεψε να συμπορευθούμε και ν’ αγωνιστούμε μαζί στον τοπικό δημοτικό στίβο, χωρίς να εκβιάσουμε από κοινού ωστόσο μια τέτοια απόφαση.

Πρόσφατα όμως και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος μου εξέφρασε -και τον ευχαριστώ γι’ αυτό- την επιθυμία του να είμαι μαζί του. Όμως πολύ εύκολα διαπίστωσα, πως παρά την προσωπική εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό του, πρόκειται για μια δημοτική ομάδα (εννοώ αυτή του κ. Καλογερόπουλου) που έμεινε ορφανή από Αρχηγό κι έναν φιλόδοξο νέο Αρχηγό που επί μήνες δεν είχε παράταξη και που τελικά υποχρεώθηκαν να συνενωθούν, με καθημερινές αναζητήσεις κι εναλλαγές Αρχηγών, δίχως να εκπροσωπούν κάτι το καινούργιο, χωρίς καμία νέα πρόταση, παρά μόνο έναν σκοπό. Να χάσει ο Στάθης. Ανούσιος σκοπός Ανεξαρτήτως της δεδομένης υποψηφιότητάς μου στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές, θεωρώ την προσφορά από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου σοβαρή, κρίσιμη και χρήσιμη υπηρεσία στον τόπο, με βαθιά πεποίθηση πως η ενασχόληση με τα κοινά δεν μπορεί να περνά μέσα από ορισμένα μόνο μετερίζια και θώκους. Το καλό του τόπου μας -είναι και πρέπει να’ ναι- υπεράνω των προσωπικών μας φιλοδοξιών.Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε στρατιώτες, υπηρετούντες την Αιγιάλεια!

Η Αιγιάλεια σήμερα δεν χρειάζεται έναν άλλο Δήμαρχο αλλά περισσότερους και καλούς εργάτες για τον τόπο, υπό την έμπειρη και άοκνη καθοδήγηση του σημερινού Δημάρχου!

Με αυτό το βαθύτατο «πιστεύω» μου, στις εκλογές της 18ης Μαΐου, ενώνοντας δυνάμεις, θα είμαι στο πλευρό του Στάθη Θεοδωρακόπουλου –μαζί με δεκάδες μέλη της Δημοτικής μου Παράταξης που ο Δήμαρχος επέλεξε στα ψηφοδέλτιά του κι άλλους πολλούς που στηρίζουν απόλυτα, εκτός ψηφοδελτίων– κι είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα τα πάμε καλύτερα γιατί και μπορούμε και το θέλουμε!”

ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Ευχόμαστε να βγεις και βουλευτής”

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των παρόντων δημοσιογράφων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας περιέγραψε πώς έπεισε τον κ. Δ.Τριανταφυλλόπουλο για τη συμπόρευσή τους: “Ήταν απαραίτητη η παρουσία του στον νέο μας συνδυασμό. Μιλήσαμε, τον παρακάλεσα να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου κι αυτός τελικά έκρινε πως έπρεπε να συμπορευτούμε και τον ευχαριστώ γι'αυτό”, για να συμπληρωθεί πως η Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας είναι πολυσυλλεκτικός συνδυασμός “από πεποίθηση”. Και συνέχισε ο δήμαρχος: “Ευχόμαστε ο Δημήτρης να εκλεγεί και βουλευτής για να προωθήσει θέματα του δήμου με την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο ζήλο, όπως πράττει και στα δημοτικά πράγματα αλλά και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς σε λίγους μήνες και με αρκετά μικρό προϋπολογισμό (34.000 €), άλλαξαν όψη όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς του”.

Δ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Ο κ. Νταβλούρος κάνει...ζήλιες!”

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ του βουλευτή Αχαΐας Ν.Δ κ. Θανάση Νταβλούρου σχετικά με τα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας, ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε: “Ο κ. Νταβλούρος έχει άγνοια για τα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας. Ας ασχοληθεί καλύτερα με τα προβλήματα του κόσμου από το βήμα που του έδωσε ο αχαϊκός λαός”. Πιο αιχμηρός στο σχόλιό του υπήρξε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ζητώντας επιείκεια στον κ. Νταβλούρο γιατί “είναι νεοεκλεγείς”. Και συμπλήρωσε: “Θα'πρεπε να ξέρει ο κ. Νταβλούρος πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Αλλά εγώ πιστεύω πως επειδή δεν του έκανε ακόμα τα γλυκά μάτια ο δήμαρχος, ο κ. Νταβλούρος κάνει ζήλιες” (!)
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ