2014-03-31 15:33:50
Φωτογραφία για Πάτρα: Απόψε η εκδήλωση για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη
Στις 8 σήμερα το βράδυ ο Σταύρος Θεοδωράκης και το «Ποτάμι» θα βρίσκονται στον χώρο της παλιάς «Αρένα» στην Πάτρα, στην οδό Αγίου Ανδρέου και Βότση. Είναι η πρώτη μέρα της διήμερης παρουσίας Θεοδωράκη στην Πάτρα και πολιτικά στελέχη από την περιοχή, δημοτικοί σύμβουλοι και ακόμη και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων θα επιδιώξουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής του νέου πολιτικού σχήματος.

Το «Ποτάμι», πάντως, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν πρόκειται να εκφράσει υποστήριξη σε κανέναν υποψήφιο στις δημοτικές ή στις περιφερειακές εκλογές.

«Δεν είναι στους ρόλους των κομμάτων να αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος στα Χανιά ή τα Γιάννενα», είναι η θέση του «Ποταμιού». Και προστίθεται: «Τα κόμματα θα πρέπει να δεχτούν ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να «αυτονομηθούν». Το παραδοσιακό μοντέλο του πανίσχυρου κράτους έχει φτάσει στα όριά του και αλλάζει παντού
. Οι εξουσίες του αναδιανέμονται προς υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, και προς τις τοπικές κοινωνίες, εκεί όπου μπορούν να εφαρμοστούν πιο εύκολα μορφές άμεσης δημοκρατίας. Αυτό όμως προϋποθέτει σημαντική μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων, οικονομικών και ανθρώπινων, στις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά η επιβολή και είσπραξη των φόρων περιουσίας πρέπει να περάσουν στην αρμοδιότητα των δήμων. Στο τοπικό επίπεδο η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι δυσκολότερες. Όλοι γνωρίζονται καλύτερα. Οι δήμαρχοι βέβαια πρέπει να γίνουν περισσότερο υπεύθυνοι. Να αναδειχθούν νέοι, έντιμοι και ικανοί άνθρωποι, απαλλαγμένοι από τα κουσούρια του παρελθόντος».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ