2014-03-31 19:41:07
Φωτογραφία για Παρασκευόπουλος: «Αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Πύργου»
Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος από τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας παράλληλα ενωτικό κάλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Το 2006 κληθήκαμε να αλλάξουμε την κατεστημένη πορεία του δήμου μας. Να αναπροσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις και τους στόχους σε μια σύγχρονη εποχή. Καταφέραμε να εμπνεύσουμε και να ενώσουμε το πιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας και να κερδίσουμε δυο δύσκολες εκλογικές μάχες. Στην πιο άγονη εποχή που γνώρισε η χώρα μας στη νεώτερη ιστορία της, καταφέραμε να κερδίσουμε τις μάχες της ειρήνης. Κρατήσαμε το δήμο όρθιο και λειτουργικό, με πρώτη προτεραιότητα την οικονομική του εξυγίανση. Και παράλληλα δρομολογήσαμε, εκτελέσαμε και εκτελούμε πολλά και μεγάλα έργα υποδομών που εξασφαλίζουν μια ασφαλή και αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον. Και εξ ίσου σημαντικό, ανοίξαμε το δήμο στη κοινωνία και τους πολίτες δημιουργώντας σχέσεις ελευθερίας, δημοκρατίας, ισονομίας και αλληλεγγύης. Και αποδείξαμε ότι μπορεί να υπάρξει δημόσια ζωή με διαφάνεια, ηθική, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και προσφορά. Το μεγάλο αυτό έργο, τη μεγάλη αυτή αλλαγή, θα αποτιμά η ιστορία του δήμου την κάθε στιγμή που θα περνά.


Στην πορεία για τις επερχόμενες εκλογές, ο κοινωνικός χώρος που εξέφρασε η παράταξή μας ,η παράταξη της αλλαγής και της ελπίδας, εμφανίζεται διασπασμένος στα τέσσερα, αν όχι στα πέντε. Σε μια εποχή που οι πολίτες έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους από το πολιτικό σύστημα και την πολιτική, και που η αυτοδιοίκηση απομένει το τελευταίο καταφύγιο και ανάχωμα της κοινωνίας, η πολυδιάσπαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην κοινωνική ενότητα και την πολιτική συνοχή. Και δίνει την ευκαιρία στα ετερόκλητα συμφέροντα που βυσσοδομούν να αλώσουν το δήμο, να τρυπώσουν στις ρωγμές που δημιουργούνται.

Η πολυδιάσπαση αυτή αποδυναμώνει τον κοινωνικό ιστό ,φέρνει το διχασμό στη κοινωνία, ακόμη και μέσα στις ίδιες οικογένειες. Και την ίδια στιγμή πλήττεται ένα πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης στην αυτοδιοίκηση, με ευρύτατες συνεργασίες και συναινέσεις, που λειτούργησε με επιτυχία στο δήμο του Πύργου και περιλαμβάνει δυνάμεις από την αριστερά ως την κεντροδεξιά.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα.

Στη διαδρομή μου, δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι θώκοι και τα αξιώματα. Γιατί υπήρξα πάντοτε ενεργός πολίτης και ποτέ επαγγελματίας πολιτικός. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να συμμετέχω σ ένα παιχνίδι που απειλεί να δυναμιτίσει τη κοινωνική και την πολιτική συνοχή.

Ήρθα για να ενώσω τους πολίτες και όχι να συμβάλλω με οποιοδήποτε τρόπο στο διχασμό τους.

Αναλαμβάνοντας ακέραια την ευθύνη που μου αναλογεί , με τη σκέψη μου και την καρδιά μου στη συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων που μας ακολούθησε, και τις χιλιάδες των πολιτών που με εμπιστεύτηκαν, αποσύρω την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου. Καλώ τις παρατάξεις που προέρχονται από τον προοδευτικό κοινωνικό χώρο να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας παράταξης με επικεφαλής υποψήφιο κοινής αποδοχής, κερδίζοντας έτσι το στοίχημα για τη χαμένη τιμή της πολιτικής.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες

Στη ζωή μου δεν έμαθα να εγκαταλείπω μάχες. Τις έδωσα όλες με γενναιότητα, και κυρίως με την αρετή και την τόλμη που απαιτεί η ελευθερία. Η ίδια γενναιότητα, η ίδια αρετή και η ίδια τόλμη συνοδεύουν και αυτή την απόφασή μου.

Η ευγνωμοσύνη μου προς τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν στο ύψιστο αξίωμα του δήμου θα είναι παντοτινή.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ