2014-03-31 20:02:06
Φωτογραφία για Η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής
Η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, η οποία ετέθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 30.03.2014 στην Αθήνα και θα διαρκέσει έως τις 6.04.2014. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα εργαστήρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών της Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει την ένταξη των πειραμάτων στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, την ανάδειξη του πειράματος ως βασικού εργαλείου της επιστημονικής μεθόδου, την ομαδοσυνεργατική μάθηση, την εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, την ανάδειξη της δημιουργικής σκέψης και των ψυχοκινητικών τους δεξιοτήτων, καθώς και τη δημιουργία της κοινής ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Οι μαθητές διαγωνίζονται σε πειραματικά θέματα και τους ζητείται να επιλύσουν δύο προβλήματα με τη σύνθεση και χρήση πειραματικών διατάξεων και με δεδομένα που θα αντλήσουν από τη διεξαγωγή διερευνητικών εργασιών.


Στη φετινή Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δύο τριμελείς μαθητικές ομάδες η κάθε μία, δηλαδή θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα για μια βδομάδα 150 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί- συνοδοί της τριτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Αττικής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ