2014-04-03 11:44:04
Φωτογραφία για Η Ελληνική αποστολή από την Πάτρα διέπρεψε στο Sibiu, Ρουμανίας,
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Youth in Action «Νεολαία σε Δράση», που... διεξήχθη στο Sibiu, Ρουμανίας, από 10/03/2014 έως 19/03/2014, με θέμα:"Involving Youth in Democratic Election and an Active Civic Life”- IDEA, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε επάξια από 4 φοιτητές της Πατραϊκής νεολαίας και την αρχηγό τους:Μαρίνα Αποστολοπούλου, Χρυσάνθη Παπουτσιδάκη, Κωνσταντίνο Λότσο και Μιχαήλ -Άγγελο Μπέκο, καθώς και την αρχηγό της ελληνικής αποστολής κ. Ματούλα Σολωμού, εκπαιδευτικό.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν νέοι από επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Εσθονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα. Ο ρουμανικός οργανισμός Pro Xpert Association στο Sibiu, Ρουμανίας (proxpert.org) ήταν ο συντονιστής του προγράμματος.

Την εκπροσώπηση της ελληνικής αποστολής ανέλαβε η κ. Κυριακή Βαμβακά, πρόεδρος του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η οποία επιμελήθηκε την προετοιμασία της αποστολής, με στόχο την αξιοπρεπή παρουσία των νέων μας σε αυτό το πρόγραμμα.


Στόχος του προγράμματος ήταν οι νέοι από 18-25 ετών να γνωρίσουν τη λειτουργία και το σκοπό του θεσμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι καθημερινές δραστηριότητες, παιχνίδια, καθώς και τα εργαστήρια θεάτρου είχαν απώτερο σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης, συναδελφικότητας αλλά και της αφύπνισης του ενεργού Ευρωπαίου πολίτη. Η ελληνική ομάδα παρουσίασε το μύθο της ονομασίας της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και Ευρωπαϊκό συμβούλιο σε θεατρικό έργο με την συνεργασία των νέων από τις άλλες χώρες και την σκηνοθεσία του έμπειρου Ρουμάνου θεατρολόγου Catalin Grigoras. Οι καθημερινές πολιτιστικές βραδιές γνωριμίας κάθε συμμετέχουσας χώρας έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν παραδόσεις, έθιμα καθώς και να γευτούν εδέσματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ελληνική αποστολή αντιπροσώπευσε επάξια τη χώρα σε όλες τις δραστηριότητες και τα σεμινάρια του προγράμματος, καθώς και στην πολιτιστική βραδιά όπου παρουσίασε ελληνικό παραδοσιακό χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα από την χώρα μας. Οι Έλληνες εντυπωσίασαν με τη δυναμική παρουσία, συνεργατικότητα, οργάνωση, και εφευρετικότητά τους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ